Epoxygulv

Ønsker du et slidstærkt og alsidigt gulv med et moderne udtryk, så er et epoxygulv helt sikkert lige noget for dig. Epoxygulve er nemlig kendetegnet ved at være utroligt slidstærke, nemme at rengøre og vedligeholde, samt ved det flotte og moderne udtryk i råt beton.

Derudover er epoxygulve meget alsidige, da de for det første er vandsikre som følge af den fugefri overflade, hvilket gør dem velegnet som gulv på badeværelser, køkkener og i andre rum med stor fugtighed, og den store slidstyrke i epoxygulve gør dem dertil velegnede i rum med meget aktivitet, såsom hobbyrum, værksteder, garager mv.

I nyere tid er epoxygulve blevet særligt populære blandt private boligejere, som både ønsker et flot gulv, men som også ønsker et holdbart gulv, der er nemt at vedligeholde, og som samtidig er behageligt at gå rundt på.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt epoxygulv hos 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af nyt epoxygulv af professionelle gulvlæggere.

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her

Hvad er et epoxygulv

Epoxy er et bindemateriale der står for at binde de forskellige materialer i epoxygulvet sammen. Materialerne som epoxygulvet kan sammensættes af varierer, men fælles for dem er, at de skal være så slidstærke og holdbare som muligt.

De jævne og blanke overflader som udgør et epoxygulv gør, at gulvet er nemt at rengøre da snavs og skidt ikke har den samme mulighed for at gemme sig i revner, sprækker og andet, som det sker ved andre typer af gulve.

Den elastiske overflade gør i øvrigt gulvet til en behagelig oplevelse at gå rundt på, og virker derudover lydisolerende, hvilket kan være fordelagtigt ved etageejendomme.

Epoxygulve kan enten lægges som en ren epoxybelægning, eller med epoxymaling ovenpå et understøttende gulvunder. Forskellen på de to typer er ikke så stor, da de kun adskiller sig ved at have forskellig tykkelse.

Typer af epoxygulv

Et epoxygulv kan lægges i en ren epoxybelægning og som epoxymaling, som påføres direkte på et gulvunderlag. De to typer adskiller sig ved tykkelsen af gulvet, da en ren epoxybelægning er et tykkere gulv, sammenlignet med et gulv som udelukkende er belagt med epoxymaling.

Epoxybelægning

Et epoxygulv i ren epoxybelægning lægges i et tykt lag der er mere slidstærkt og holdbart, end ved epoxygulve der blot er belagt med epoxymaling. Grundet den store slidstyrke og holdbarhed, er epoxygulve i ren epoxybelægning især velegnet til rum og steder med stor og meget belastning.

Ulempen ved at få lagt et gulv i ren epoxybelægning er først og fremmest den høje pris, da omkostninger til materialer er højere, end ved gulve som blot er belagt med epoxymaling. Dertil er forberedelsestiden, samt den tid man bruger på selve gulvbelægningen, markant længere ved rene epoxybelægninger, end ved gulve belagt udelukkende med epoxymaling.

Epoxymaling

Epoxymaling fungerer egentlig på samme måde som gulvbelægninger i ren epoxybelægning, men har ikke den samme tykkelse, og har derfor ikke den samme slidstyrke og holdbarhed.

Fordelen ved at bruge epoxymaling oven på en eksisterende gulvbelægning er, at prisen er lavere, og at den samlede forberedelse og arbejdstid med gulvbelægningen er markant kortere. Af den årsag anbefaler vi også at man bruger epoxymaling, hvis man gerne selv vil stå for gulvbelægningen.

New Yorker gulv

Epoxy gulv

En af de mest populære gulve inden for epoxy er de moderne New Yorker gulve, som er gulve der ofte bliver belagt med epoxy, og som kendes fra deres flotte blanke overflader i et råt beton udtryk.

Selve gulvet er altså ikke et rent epoxygulv, da underlaget bliver opført i forskellige typer mørtel, hvorefter epoxy, eller andre materialer såsom pur og voks, påføres overfladen. Mange tænker dog på New Yorker gulve så snart de hører om epoxygulve, og det er da heller ikke forkert, da epoxy både kan, og ofte også indgår i New Yorker gulvbelægningen.

Se mere om Ney Yorker gulve ved at klikke her

Sådan lægges et epoxygulv

Når du skal lægge et epoxygulv er det første du skal gøre, at sikre at underlaget har en jævn overflade. Dette gælder især ved brug af epoxymaling, da overfladen er tyndere end ved rene epoxybelægninger, og ujævnheder derfor tydeligere ses.

Næste skridt er blande base og hærder som er de to komponenter i epoxyblandingen. Så snart du har blandet base og hærder, er det vigtigt at du hurtigt starter på selve gulvbelægningen, da epoxy kun kan bruges i kort tid efter blandingen af base og hærder.

Sørg for at få rullet epoxygulvet godt ud og få fjernet ujævnheder, så du opnår de jævne og blanke overflade som epoxygulve er kendt for. Påfør med fordel en overfladebehandling af gulvet efter gulvbelægningen er færdiggjort.

Stor alsidighed

En af de store fordele ved epoxygulve er den store alsidighed som gulvet kommer med. De slidstærke epoxygulve kan nemlig lægges i alle slags rum, og til alle slags formål.

Traditionelt set har epoxygulve været benyttet i industrien, på værksteder, garager og lignende, men i takt med at vi som private boligejere har fået øjnene op for kvaliteten ved epoxygulve, jo mere udbredt er de blevet i de danske hjem.

Dertil er epoxygulvene vandsikre grundet deres fugefrie overflader, hvilket gør dem velegnede til vådrum, såsom bad og toilet, men også til køkkener, da epoxygulvet nemt kan rengøres ved madspild og lignende.

Flotte farver

En anden stor fordel ved epoxygulve er at man kan blande og tone farverne i gulvet nærmest som man har lyst. Ved at blande og tone farverne kan man skabe mønstre og udtryk helt efter egen smag, og epoxygulve er derfor nemme at få til at passe ind i boligindretningen.

Der er også mulighed for at ændre i glansen på gulvet, som gør gulvoverfladen mere eller mindre blank, alt efter hvilke behov og ønsker man har til sit epoxygulv.

Epoxygulv

Vedligeholdelse og rengøring

Epoxygulve er et af de nemmeste gulve at vedligeholde og rengøre, hvilket ikke mindst skyldes de blanke og fugefrie overflader, som gør det svært for skidt og snavs at finde revner og sprækker at sætte sig i. Dertil er epoxygulve utroligt slidstærke, hvilket gør at der skal meget til før der opstår revner og sprækker i gulvet.

Rengøringen af epoxygulve kan derfor nemt klares ved almindelig brug af universalrengøring og en moppe, som hurtigt fjerner snavs og skidt fra overfladen. Det er anbefalet at man bruger rengøringsmidler med så neutral en ph-værdi som muligt, så risikoen for skader på gulvet overfladebehandling minimeres.

Prisen på et epoxygulv

Prisen på et epoxygulv afhænger af både af kvaliteten, men også af mængden der skal bruges, herunder hvor tyk gulvbelægningen skal være, og hvor stort et areal den skal dække. Epoxygulve koster i omegnen af 300-500 kr. pr. m2 for de tyndere epoxybelægninger, og fra 500-1000 kr. pr. m2 for de rene epoxybelægninger.

Vi anbefaler at man lader en fagmand eller professionel gulvlægger stå for gulvbelægningen af ens epoxygulv, da det er vigtigt man er ordentligt sat ind i arbejdsprocessen, for at sikre at man opnår et tilfredsstillende resultat. Ønskes der hjælp af en gulvlægger, så kan man med fordel indhente tre gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk.

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her

Få 3 uforpligtende tilbud på epoxygulv

Det er nemt og hurtigt at modtage tre gratis tilbud på din opgave gennem 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at benytte opgaveformularen på deres hjemmeside til at indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil 3byggetilbud.dk påtage sig ansvaret med at finde tre gulvlæggere med tilbud inden for tre arbejdsdage, så snart de modtager beskrivelsen af din opgave.

Der er flere gode grunde til at benytte dig af 3byggetilbud.dk til at finde din næste gulvlægger, som blandt andet relaterer sig til din tid du sparer ved det opsøgende arbejde, de gratis og uforpligtende tilbud, samt flere andre gode økonomiske fordele.

Fordele ved 3byggetilbud.dk

For det første sparer du en masse tid og besvær væk, da du ikke selv skal stå for det ofte tidskrævende arbejde med at finde en gulvlægger med et tilbud. Den del tager 3byggetilbud.dk sig nemlig af, og de garanterer at finde tre gulvlæggere med tilbud på din opgave inden for tre arbejdsdage.

Når du modtager dine tilbud vil du ofte opleve en anden stor fordel ved 3byggetilbud.dk, nemlig at tilbuddene er meget prisvenlige. Det hænger sammen med den store indbyrdes konkurrence gulvlæggerne imellem om at vinde din opgave. For at vinde din og andre opgaver, vil de derfor ofte sænke priserne i deres tilbud.

Når du accepterer et tilbud på din opgave gennem 3byggetilbud.dk følger der dertil en entreprisegaranti med, der dækker økonomisk i tilfælde af fejl og mangler på opgaven. Du er dermed bedre økonomisk sikret gennem 3byggetilbud.dk. Entreprisegarantien dækker op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Så nemt er det

  1. Indsend en beskrivelse af din opgave på 3byggetilbud.dk
  2. Herefter bliver du kontaktet af 3 gulvlæggere som giver et uforpligtende tilbud
  3. Vælg det bedste tilbud og få samtidig en entreprisegaranti mod fejl og mangler

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her