Bærende gulv
Når der skal lægges nyt gulv har det afgørende betydning for gulvbelægningen, om der skal lægges et bærende eller et ikke-bærende gulv, da gulve har forskellig styrke og bæreevne.
Forskellen ligger i at de bærende gulve både kan bære vægten fra sig selv, samt fra møbler, mennesker og andre genstande, i modsætning til de ikke-bærende gulve, der kræver et understøttende gulvunderlag der jævnt kan fordele vægten fra møbler, mennesker og andre genstande, da de ikke-bærende gulve ikke har den samme bæreevne.
Et bærende gulv kan fæstnes direkte på strøer, lægter eller direkte på den underliggende gulvkonstruktion, men kan også lægges ovenpå et bærende undergulv og som svømmende gulv.
Af bærende gulve finde vi især de massive trægulve, plankegulv og parketgulv, som vi kigger nærmere på i det følgende.
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt bærende gulv hos 3byggetilbud.dk
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af nyt bærende gulv af professionelle gulvlæggere.
Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her
Typer af bærende gulve
Afgørende for om et gulv er et bærende gulv er, om gulvet er i stand til at bære vægten af sig selv, samt vægten fra møbler, mennesker og andre genstande.
Som oftest vil der ved bærende gulve være tale om enten et massivt plankegulv eller parketgulv, der er kendetegnet ved deres store styrke og holdbarhed, og som derfor er velegnede til bærende gulvopbygninger.
Plankegulve
Plankegulve er massive trægulve der er lagt i hele planker eller brædder. De bredere planker gør at træets årringe kommer bedre til udtryk, og sammen med de ensartede belægninger som kendetegner plankegulve, så er man sikret et flot og stilrent gulv i sin boligindretning.
Plankegulve er utrolig hårdføre, og er i stand til at holde i mange år, så længe man holder en god vedligeholdelse af gulvet. Fordelen ved de massive trægulve, og som øger gulvets levetid betragteligt, er at trægulve kan slibes og afhøvles efter behov.
Parketgulve
De klassiske parketgulve består også af massivt træ, men består til forskel fra plankegulvene af flere sammensatte stave der er lagt i bredden af brættet, der ikke giver en lige så stor styrke, men som har andre fordele, blandt andet en større variation i mønstre og designs.
Parketgulve kendes især fra de populære sildebensparket, der er parketgulve opbygget i mindre stave end de klassiske parketgulve, og som derfor kræver en anden gulvopbygning. Ved sildebensparket er det nødvendigt at lime gulvet fast til et bærende undergulv, og sildebensparket kan derfor ikke lægges som et bærende gulv.
Sådan lægges et bærende gulv
Et bærende gulv opbygges ved at fæstne gulvet fast til en underliggende opbygning af strøer eller bjælker. Mellem gulvopbygningens strøer og bjælker lægges gulvisoleringen, hvorefter der placeres en dampspærre på den varme side af isoleringen, og så tæt på isoleringen som muligt.
Inden det næste lag i gulvopbygningen lægges, kan man med fordel lægge gulvvarme i gulvet, hvorefter der lægges et mellemlag under selve gulvet. Mellemlaget kan bestå af træplader, bjælker eller andre former for plader.
Med gulvopbygningen på plads kan gulvet nu lægges. Gulvet lægges i modsat retning af de underliggende strøer eller bjælker. Et godt tip er at lægge gulvet i rummets længderetning.
Bærende gulve kan også lægges på ikke-bærende gulvopbygninger
De gulvtyper der kan anvendes til bærende gulvopbygninger, som oftest massive plankegulve og parketgulve, kan også lægges på ikke-bærende gulvopbygninger.
Her er det blot afgørende at det underlag som gulvet lægges på er stabilt og sikkert, med en jævn overflade, så der ikke opstår skader på gulvet. Som regel vil det være en undergulv støbt i beton, men kan også lægges på brædder og eksisterende gulv.
Når planke- og parketgulve skal lægges som ikke-bærende gulve, placeres et mellemlag ovenpå den bærende gulvopbygning, hvorefter gulvet lægges.
Se mere om ikke-bærende gulve her
Hvad koster et bærende gulv
Prisen på et bærende gulv afhænger først og fremmest af hvilken type gulv der skal lægges, om der er tale om et af de massive plankegulve eller parketgulve. Der er nemlig stor forskel på materialeprisen, som igen afhænger af hvilken træsort gulvet skal lægges i.
Et plankegulv vil koste i omegnen af 500-1000 kr. pr. m2, mens et parketgulv koster i omegnen af 300-600 kr. pr. m2. Det afgørende for prisen er som sagt træsorten og kvaliteten på træet, samt af de enkelte gulvtyper.
Da gulvlægning ikke er nogen nem opgave, så anbefaler vi at du får hjælp af en gulvlægger til din gulvlægning, så du er sikker på at ende med et tilfredsstillende resultat, og med et gulv der kan holde i mange år frem.
Ønsker du hjælp til din gulvlægning af en gulvlægger, så anbefaler vi at du indhenter tre gratis og uforpligtende tilbud på din opgave hos 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, hvorefter du bliver kontaktet af tre gulvlæggere der står klar med et tilbud.
Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her
Få 3 uforpligtende tilbud på lægning af nyt bærende gulv
Det er nemt og hurtigt at modtage tre gratis tilbud på din opgave gennem 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at benytte opgaveformularen på deres hjemmeside til at indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil 3byggetilbud.dk påtage sig ansvaret med at finde tre gulvlæggere med tilbud inden for tre arbejdsdage, så snart de modtager beskrivelsen af din opgave.
Der er flere gode grunde til at benytte dig af 3byggetilbud.dk til at finde din næste gulvlægger, som blandt andet relaterer sig til din tid du sparer ved det opsøgende arbejde, de gratis og uforpligtende tilbud, samt flere andre gode økonomiske fordele.
Fordele ved 3byggetilbud.dk
For det første sparer du en masse tid og besvær væk, da du ikke selv skal stå for det ofte tidskrævende arbejde med at finde en gulvlægger med et tilbud. Den del tager 3byggetilbud.dk sig nemlig af, og de garanterer at finde tre gulvlæggere med tilbud på din opgave inden for tre arbejdsdage.
Når du modtager dine tilbud vil du ofte opleve en anden stor fordel ved 3byggetilbud.dk, nemlig at tilbuddene er meget prisvenlige. Det hænger sammen med den store indbyrdes konkurrence gulvlæggerne imellem om at vinde din opgave. For at vinde din og andre opgaver, vil de derfor ofte sænke priserne i deres tilbud.
Når du accepterer et tilbud på din opgave gennem 3byggetilbud.dk følger der dertil en entreprisegaranti med, der dækker økonomisk i tilfælde af fejl og mangler på opgaven. Du er dermed bedre økonomisk sikret gennem 3byggetilbud.dk. Entreprisegarantien dækker op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.
Så nemt er det
- Indsend en beskrivelse af din opgave på 3byggetilbud.dk
- Herefter bliver du kontaktet af 3 gulvlæggere som giver et uforpligtende tilbud
- Vælg det bedste tilbud og få samtidig en entreprisegaranti mod fejl og mangler