Svømmende gulv

Svømmende gulve er kendetegnet ved at de lægges frit oven på et understøttende gulvunderlag, og skal derfor ikke fæstnes, sømmes, limes eller på anden vis monteres på gulvunderlaget.

At et gulve lægges frit ovenpå et eksisterende gulvunderlag, har den effekt at gulvet frit kan bevæge sig i forhold til underlaget, der blandt andet giver den fordel at de er nemmere at lægge. Dette skyldes at man ikke skal bruge en masse tid på forarbejde, da gulvet blot lægges på det eksisterende gulv eller gulvunderlag.

Blandt de mest almindelige gulve der kan lægges som et svømmende gulv finder vi laminatgulve, der nemt kan samles ved at klikke gulvbrædderne sammen i note og fer.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt svømmende gulv hos 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af et nyt svømmende gulv af professionelle gulvlæggere.

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her

Typer af svømmende gulve

De fleste gulvtyper kan lægges som svømmende gulve, hvor det blot er afgørende at det underliggende underlag er stærkt nok til at bære vægten fra de gulve, som ikke kan bære vægten af dem selv, samt vægten fra møbler, mennesker og andet. Her er nogle af gulvtyper der som oftest vil udgøre gulvet ved de svømmende gulve.

Laminatgulve

Laminatgulv, klikgulv

Laminatgulve består af en kerne af træbaserede materialer, og med et øverste slidlag i et tyndt plastbaseret materiale, hvorpå der kan printes trykt papir, der giver mulighed for at få laminatgulve i alverdens farver, mønstre og designs.

Se mere om laminatgulve

Lamelgulve

Lamelgulv

Lamelgulve er kendetegnet ved at være opbygget i tre lag træ, som giver et stærkt og holdbart gulv, men som ikke er lige så stærkt og holdbart som planke- og parketgulve, og som ikke kan slibes grunden det tyndere øverste lag. Lamelgulve er et prisvenligt alternativ til de massive trægulve.

Se mere lamelgulve her

Vinylgulve

Vinylgulv

Vinylgulve er en syntetisk sammensætning af flere materialer, blandt andet plastik og råolie, der sikrer gulvet en slidstærk og vandfast gulvbelægning. Ved at svejse vinylgulve sammen kan gulvet gøres 100% vandfast, og vinylgulve er derfor også særligt velegnede til vådrum.

Se mere om vinylgulve her

Linoleumsgulve

Linoleumsgulv

Linoleumsgulve er ligesom vinylgulve og en sammensætning af flere materialer, der dog har den forskel at være sammensat af naturlige og organiske materialer. Linoleums er et blødt og slidstærk materiale, der fås i mange farver, mønstre og designs.

Se mere om linoleumsgulve her

Epoxygulve

Epoxygulv

Epoxygulve er også en sammensætning af forskellige materialer, hvor der blandes en base i epoxy, med en hærder til en epoxymaling, der lægges som gulvbelægning ved at påføre epoxymalingen på et understøttende gulvunderlag. Epoxygulve er et moderne, stilrent og minimalistisk gulv med blanke overflader i et råt beton udtryk. Særligt populært blandt epoxygulvene findes New Yorker gulve.

Se mere om epoxygulve her

Sådan lægges svømmende gulve

Det fantastiske ved svømmende gulve er at de ikke skal fæstnes til et underlag eller undergulv, men skal i stedet lægges frit, eller svømmende, ovenpå det understøttende underlag eller undergulv.

Under lægningen af et svømmende gulv er det vigtigt at give plads mellem væggen og gulvet, da gulvet skal have plads til at kunne bevæge sig frit.

Det afgørende ved de svømmende gulve er at det underliggende underlag er stærkt nok, til at kunne klare belastningen fra gulvet. Oftest bruges en gulvopbygning i støbt beton, men der kan også anvendes træplader, ligesom gulvet også kan lægges på et eksisterende gulv.

Se mere om støbning af gulv her

Hvad koster et svømmende gulv

Prisen på et svømmende gulv afhænger først og fremmest af hvilken gulvtype der skal lægges, da de forskellige gulvtyper kommer i forskellige priser.

Fælles for de svømmende gulve er dog at de ofte er en billigere gulvlægning, sammenlignet med andre gulvbelægninger der fæstnes med søm eller limes, da de svømmende gulve lægges frit og svømmende ovenpå det eksisterende understøttende gulvunderlag.

De billigste svømmende gulve kan fås til helt ned i omegnen af 200 kr. pr. m2, og kan koste helt op til 500-1000 kr. pr. m2 for de dyrere og bedre gulve.

Få 3 uforpligtende tilbud på lægning af et nyt svømmende gulv

Du kan nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud på din opgave hos 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en opgavebeskrivelse, og så vil 3byggetilbud.dk påtage sig ansvaret med at finde tre gulvlæggere med tilbud inden for tre arbejdsdage, som sagt helt gratis.

Ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk opnår du flere gode fordele, som du normalvis ikke ville opnå, hvis du selv skulle ud og finde din gulvlægger. Fordelene relaterer sig til de meget fordelagtige priser, samt den medfølgende entreprisegaranti, som dækker ved fejl og mangler på din opgave.

Fordele ved 3byggetilbud.dk

Du opnår som sagt flere gode fordele ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk, i tillæg til at du modtager gratis og uforpligtende tilbud på din opgave. For det første er du nemlig sparet alt tiden og besværet væk ved det opsøgende arbejde.

For det andet vil du ofte modtage meget prisvenlige tilbud når du benytter dig af 3byggetilbud.dk. Det hænger sammen med at gulvlæggerne kæmper med hinanden om at vinde din opgave, og ved derfor det er nødvendigt at give det bedste tilbud. Derfor vil de ofte sænke deres priser for at vinde opgaver, hvilket er til din klare økonomiske fordel.

Der er også den store fordel ved 3byggetilbud.dk at du får en entreprisegaranti med på din opgave, som dækker økonomisk ved eventuelle fejl og mangler på opgaven. Du er dermed bedre sikret ved at vælge en gulvlægger gennem 3byggetilbud.dk. Entreprisegarantien dækker op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Så nemt er det

  1. Indsend en beskrivelse af din opgave på 3byggetilbud.dk
  2. Herefter bliver du kontaktet af 3 gulvlæggere som giver et uforpligtende tilbud
  3. Vælg det bedste tilbud og få samtidig en entreprisegaranti mod fejl og mangler

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her