Linoleumsgulv

Linoleumsgulve er en gulvbelægning som blandt andet består af olie og harpiks, der er blandet sammen med hjælpematerialer som træmel, korkmel, stenmel kalk og farvepigmenter. Da linoleum er et blandingsmateriale, er det muligt at tilføje farver og nuancer under blanding processen, hvilket giver mulighed for at få linoleumsgulve i alle slags farver og mønstre.

Linoleumsgulvet er velegnet til dig der ønsker at slidstærkt gulv der er nemt at rengøre, kan fås i flere varianter og mønstre, og som prismæssigt ikke er i den høje ende.

Fordelen ved linoleumsgulve er at de er slidstærke, nemme at rengøre og vedligeholde, og at de nemt kan lægges i selv de mindste rum. Til gengæld har linoleumsgulve ikke godt af at blive udsat af for meget fugt, hvilket gør at denne type gulv ikke bør bruges i vådrum som toilet eller bad.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt linoleumsgulv hos 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af nyt linoleumsgulv af professionelle gulvlæggere.

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her

Hvad er et linoleumsgulv

Linoleumsgulvet består af en sammensætning af flere forskellige materialer, som eksempelvis sten, kalk, kork og træmel, som er blandet sammen med olie og harpiks, og fås som enten homogene eller heterogene gulvbelægninger.

Ved de homogene linoleumsgulve består hele gulvet af den samme sammensætning, hvorimod de heterogene linoleumsgulve vil bestå af en bagside af skum eller andet lignende materiale.

Sammensætningen af materialerne i linoleumsgulve gør gulv meget slidstærk, som sammenlagt med den nemme rengøring af gulvet, gør linoleumsgulve velegnet til rum og områder med meget belastning, og hvor det må forventes at gulvet vil blive udsat for en del snavs og skidt.

Et godt eksempel på et oplagt sted at vælge et linoleumsgulv er i køkkenet hvor der bliver gået meget på gulvet, og hvor der vil være større risiko for madspild og lignende. Det slidstærke og fugefri linoleumsgulv sikrer nemlig en nem og hurtig rengøring, med et gulv der samtidig kan holde til at der bliver gået meget på det i løbet af dagen.

Som noget ganske særligt ved linoleumsgulve, så gør sammensætningen af de naturlige og organiske materialer, at gulvet vil reparere sig selv, da gulvets store elastiske evne udjævner fordybninger og mærker i gulvet.

Sådan lægges et linoleumsgulv

Linoleumsgulve kan både lægges på god gammeldags maner med lim, og lægges i enten baner eller fliser. Lægning i baner er den nemmere løsning, mens lægning med fliser giver større variation i mønster.

Det er vigtigt at du sikre at underlaget er jævnt og stabilt, så der ikke opstår skader på gulvet når det er lagt. Selve gulvet kan lægges i enten baner eller i fliser, som limes fast på et understøttende gulvunder. Denne proces er ikke nem, og det kan derfor være en god ide at få lagt sit linoleumsgulv af en gulvlægger.

Det smarte ved et linoleumsgulv er at det kan lægges direkte ovenpå en eksisterende gulvbelægning, så længe den eksisterende gulvbelægning er jævn og stabil. Man slipper således for en masse besværligt forarbejde når man lægger et linoleumsgulv.

Forskellige farver og mønstre

Da linoleum er et blandingsmateriale vil der i blandingsprocessen være mulighed for at tilsætte farver, som gør det muligt at danne forskellige nuancer og mønstre i gulvet.

Der er mulighed for at danne mønstre som imiterer træ, sten, beton, mosaik og meget andet, så med et linoleumsgulv er man derfor sikret et gulv som man kan få til at passe ind i enhver indretning, uanset om man er til det klassiske, moderne, stilrene eller andet.

Mange vælger eksempelvis at få et nyt linoleumsgulv i imiteret træ, som erstatning til et rigtigt trægulv, da linoleumsgulvet er billigere, og samtidig nemmere at rengøre grundet den fugefri overflade. Linoleumsgulve er også rigtige flotte når de kommer i mønstrede fliser, eksempelvis i farvede tern, som er meget populært i køkkener.

Linoleumsgulv

Vedligeholdelse af et linoleumsgulv

Selv om linoleumsgulve er nemme at rengøre, så behøver de regelmæssig rengøring, for at gulvet ikke skal miste friskheden i sit udtryk. Man bør derfor rengøre og aftørre sit linoleumsgulv et par gange om ugen. Det gode ved linoleumsgulve er til gengæld, at de mere eller mindre reparerer sig selv hvis der opstår sprækker eller revner i gulvet. 

Rengøring foregår på normal vis ved hjælp af universalrengøring og varmt vand, men da gulvet ikke tåler for meget fugt, er det anbefalet ikke man ikke hælder for meget vand ud på gulvet på en gang. Det er også anbefalet at man benytter rengøringsmidler med neutrale ph-værdier, så man undgår skader og slid på overfladebehandlingen.

I tillæg til den normale rengøring, så vil linoleumsgulve også have brug for at blive overfladebehandlet et par gange om året. Til overfladebehandlingen benyttes speciel linoleumspleje, som gør gulvet mere modstandsdygtigt over for snavs og skidt, og sørger for at gulvet bevarer sit friske udtryk.

Den store fordel ved linoleumsgulve er evnen til at reparere sig selv, da de naturlige og organiske materialer i linoleumsgulve gør, at gulvets store elasticitet kan udjævne trykskader og mærker i gulvet.

Hvad koster et nyt linoleumsgulv

Prisen på et linoleumsgulv varierer alt afhængig af flere ting, herunder arealet der skal belægges, kvaliteten på gulvet mv. De billigste linoleumsgulve kan fås fra omkring 100 kr. pr. m2, og op til omkring 500 kr. m2 for de bedste linoleumsgulve.

Gulvbelægning med linoleumsgulve er en besværlig proces, og vi anbefaler derfor at man benytter sig af en professionel gulvlægger i forbindelse med gulvbelægninger af linoleumsgulve.

Ønsker du hjælp af en professionel gulvlægger til lægning af dit nye linoleumsgulv, så anbefaler vi at du indhenter tre gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk. Det er gratis, det går hurtigt, og du får en garanti på det udførte arbejde.

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her

Få 3 uforpligtende tilbud på linoleumsgulv

Du kan hurtigt og nemt få tre gratis og uforpligtende tilbud på din opgave, ved at benytte opgaveformularen på 3byggetilbud.dk. Så snart 3byggetilbud.dk modtager beskrivelsen af din opgave, vil de inden for tre arbejdsdage finde tre gulvlæggere med et tilbud på din opgave.

Der er flere gode fordele ved at benytte 3byggetilbud.dk, herunder at du sparer en masse tid og besvær væk ved det opsøgende arbejde, samt en masse økonomiske fordele, som både relaterer sig til de gode priser, samt den medfølgende entreprisegaranti.

Fordele ved 3byggetilbud.dk

Som sagt sparer du en masse tid og besvær væk, som du ellers skulle have brugt hvis du selv havde stået for det opsøgende arbejde. Det hænger sammen med at 3byggetilbud.dk påtager sig alt ansvar for det opsøgende arbejde, og sørger for at finde tre gulvlæggere med tilbud, inden for tre dage efter de har modtaget din opgavebeskrivelse.

Når du modtager dine tilbud gennem 3byggetilbud.dk vil du ofte opleve at tilbuddene er meget prisvenlige. Det vil de være fordi gulvlæggerne er i stor konkurrence med hinanden om at vinde din opgave, hvilket ofte resulterer i at gulvlæggerne sænker priserne i deres tilbud.

Hvis du acceptere et af de tilbud du har fået gennem 3byggetilbud.dk, så får du en entreprisegaranti med på opgaven. Entreprisegaranti dækker ved fejl og mangler, og er dermed din økonomiske sikring for et veludført og tilfredsstillende arbejde. Der dækkes ved fejl og mangler på op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Så nemt er det

  1. Indsend en beskrivelse af din opgave på 3byggetilbud.dk
  2. Herefter bliver du kontaktet af 3 gulvlæggere som giver et uforpligtende tilbud
  3. Vælg det bedste tilbud og få samtidig en entreprisegaranti mod fejl og mangler

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her