Sildebensparket

Et sildebensparket er et almindeligt parketgulv med den forskel, at sildebensparket er bygget af mindre stave, der giver mulighed for at lægge gulvet i det populære og flotte sildebensmønster.

Historisk set har sildebensparket kun været for den rigere del af samfundet, men i takt med at teknologien har udviklet sig, er det sildebensparket både blevet mere tilgængeligt, nemmere at lægge, og derved med tiden blevet et populært valg blandt alle samfundsklasser.

Der er dog forbundet en mere besværlig proces i forbindelse med gulvlægningen af sildebensparket, end hvad tilfældet er ved normale parketgulve. Derfor vil prisen på at få lagt et sildebensparket af en gulvlægger også være højere, end hvad prisen er ved de almindelige parketgulve.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt sildebensparket hos 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af nyt gulv i sildebensparket af professionelle gulvlæggere.

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her

Sådan lægges et sildebensparket

Et sildebensparket lægges på en lidt anderledes måde end et almindeligt parketgulv, hvilket skyldes at et gulv i sildebensparket består af mindre stave som klæbes eller sømmes fast til underlaget.

Sildebensparket kan lægges på flere forskellige typer underlag, herunder betonunderlag, spånplader, krydsfiner eller ovenpå eksisterende bræddegulv. Det er vigtigt at være opmærksom på at underlaget er jævnt og stabilt, så der ikke opstår skader på gulvet efter gulvbelægningen.

Selve gulvet lægges ved at trække en snor hen over midten af gulvet, der herefter påføres med en klæber, som gulvets stave lægges fast på. Det er vigtigt at stavene lægges så tæt som muligt, så gulvet ikke forskubber sig. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at der er mellemrum mellem gulv og væg, så gulvet har plads til at give og bevæge sig.

Når gulvet er lagt kan det med fordel slibes for en pænere og jævn overflade, som herefter påføres en overfladebehandling i olie, voks, lak eller lignende.

Sildebensmønster kan også fås som laminatgulv

Et laminatgulv et et trægulv der består af et slidlag i et tyndt lag plastbaseret materiale, hvorpå det er muligt at trykke et papir fast på overfladen via en lamineringsproces. Under blandingsprocessen er det muligt at tilføje farver og mønstret til laminatgulve, som gør det muligt at få laminatgulve med sildebensmønstret der kendes fra sildebensparket.

Der kan være flere gode grunde til at vælge et laminatgulv som alternativ til et parketgulv, men det er i sidste ende en smagssag og et spørgsmål om behov. Vil du vide mere om laminatgulve så kan du læse meget mere ved at klikke her.

Se mere om laminatgulve

Vedligeholdelse af sildebensparket

Rengøring af et gulv i sildebensparket foregår med almindelig universalrengøring, som skal have så neutral en ph-værdi som muligt. Det er vigtigt at du under rengøring sikrer dig, at du ikke hælder for meget vand på gulvet, da det øger risikoen for skader i dit gulv.

Med tiden vil der opstå behov for en egentlig vedligeholdelse af gulvet. Parketgulve kan afslibes ved mindre ridser, pletter og misfarvninger i overfladen, men kan også afhøvles ved dybere ridser, pletter og misfarvninger i gulvet.

Dette gælder dog ikke hvis der er tale om tyndere parketgulve, såsom parketlamel, da overfladen ofte vil være for tynd til at kunne slibes eller afhøvles. Man kan med fordel rådføre sig med en fagmand for at få klarhed over, om ens sildebensparket kan tåle en slibning.

Gulvet kan efterfølgende overfladebehandles med olie, lak eller andre former for overfladebehandlinger. En overfladebehandling gør gulvet mere slidstærkt og øger dermed levetiden på gulvet.

Prisen på et sildebensparket

Der er stor forskel på prisen på de enkelte gulve i sildebensparket, som ikke mindst afhænger af træsorten og kvaliteten på gulvet, men også på antal m2 der skal belægges og opgavens omfang.

Den rene m2 pris på sildebensparket starter omkring 300 kr. m2 for de billigste, og op til omkring 1000 kr. m2 for de dyreste og bedste gulve i sildebensparket.

Sildebensparket

Få hjælp til lægning af nye sildebensparket af en gulvlægger

Det er anbefalet at man benytter sig af en gulvlægger i forbindelse med lægning af sildebensparket, da det kræver en stor detaljegrad at lægge mønstret pænt, men også at lægge de enkelte parketstave på en måde der gør, at gulvet ikke med tiden skrider.

Med en professionel gulvlægger er man sikret et tilfredsstillende og holdbart resultat i første forsøg, og man sparer samtidig al tiden og besværet væk ved at gøre det selv.

Ønsker du hjælp til lægning af dit gulv i sildebensparket, så anbefaler vi at du indhenter tre gratis tilbud hos 3byggetilbud. Du skal blot indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil du hurtigt blive sat i kontakt med tre forskellige gulvlæggere, der alle giver et uforpligtende tilbud på din opgave.

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her

Få 3 uforpligtende tilbud på sildebensparket

Ved at indsende en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk, kan du nemt og hurtigt få tre tilbud på din opgave. Så snart du indsender din opgave vil 3byggetilbud.dk nemlig påtage sig ansvaret med at finde tre gulvlæggere med et tilbud, alt sammen inden for tre arbejdsdage.

Du opnår en masse gode fordele ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk, hvor du både er sparet en masse tid ved det opsøgende arbejde, og derudover er sikret flere økonomiske fordele.

Derfor skal du bruge 3byggetilbud.dk

Den første store fordel du opnår ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk, er den tid og besvær du sparer, hvis du selv skulle have stået for det opsøgende arbejde. 3byggetilbud.dk tager sig nemligt af alt, og alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og derefter vente maksimalt tre arbejdsdage på at få dine tre tilbud.

I tillæg til at være helt gratis og uforpligtende at benytte 3byggetilbud.dk, så opnår du også andre gode økonomiske fordele. For det første vil du få meget prisvenlige tilbud gennem 3byggetilbud.dk, hvilket hænger sammen med at gulvlæggerne kæmper indbyrdes om at vinde din opgave. Det vil ofte resultere i at de sænker priserne i deres tilbud.

Når du accepterer et tilbud gennem 3byggetilbud.dk får du dertil en entreprisegaranti, der dækker ved fejl og mangler. Entreprisegarantien er altså din økonomiske sikring mod fejl og mangler på opgaven, og dækker op til 35.000 kr. for private, og helt op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Så nemt er det

  1. Indsend en beskrivelse af din opgave på 3byggetilbud.dk
  2. Herefter bliver du kontaktet af 3 gulvlæggere som giver et uforpligtende tilbud
  3. Vælg det bedste tilbud og få samtidig en entreprisegaranti mod fejl og mangler

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her