Gulvopbygning

Gulves gulvopbygning henviser til de to typer, bærende og ikke-bærende gulvopbygninger, og som bruges til henholdsvis de gulve der kan bære vægten fra dem selv, samt vægt fra møbler, mennesker og andet, og de gulve hvor der er behov for en understøttende gulvopbygning, da disse gulve ikke kan bære vægten fra dem selv, samt vægten fra møbler, mennesker og andet.

Der findes flere typer af både bærende og ikke-bærende gulve, med de mest almindelige bærende gulve værende plankegulve og parketgulve. Inden for de ikke-bærende gulve finder vi blandt andet gulvtyper såsom laminatgulve, vinylgulve, linoleumsgulve og epoxygulve.

I det følgende finder du mere information om de enkelte typer gulvopbygninger.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på ny gulvopbygning hos 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af ny gulvopbygning af professionelle gulvlæggere.

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her

Typer af gulvopbygninger

Der findes to overordnede gulvopbygninger, de bærende og de ikke-bærende, og så findes der de såkaldte svømmende gulve, som egentlig er et ikke-bærende gulv, men som er en bestemt type gulvbelægning.

Bærende gulvopbygninger

Plankegulv

De bærende gulve er oftest enten massive plankegulve eller parketgulve, der er kendetegnet ved at være stærke og holdbare nok til både at bære deres egen vægt, samt vægten fra møbler, mennesker og andet.

Bærende gulve fæstnes direkte på gulvopbygningens strøer, lægter, bjælker eller den underliggende gulvkonstruktion. Bærende gulve behøves dog ikke fæstnes til strøer og lignende, da de også kan lægges på ikke-bærende gulvopbygninger.

Se mere om bærende gulvopbygninger her

Ikke-bærende gulvopbygninger

Sildebensparket

De ikke-bærende gulve er kendetegnet ved at de ikke kan bære deres egen vægt, samt vægten fra møbler, mennesker og andet, og behøver derfor et underliggende og understøttende gulvunderlag, som har til formål at fordele belastningen på gulvet over en jævn overflade.

Det underliggende og understøttende gulvunderlag vil ofte støbes i beton, men kan også lægges som træplader. Det afgørende for det understøttende gulvunderlag er at det kan tåle belastningen fra gulvet.

De mest almindelige typer ikke-bærende gulve er laminatgulve, vinylgulve, linoleumsgulve og epoxygulve, som alle er tyndere gulvbelægninger der ikke er stærke nok til at kunne lægges som bærende gulve.

Se mere om ikke-bærende gulve her

Svømmende gulve

Klikgulv, laminatgulv

Svømmende gulve er egentligt et ikke-bærende gulv, som er kendetegnet ved at gulvet lægges frit ovenpå det understøttende gulvunderlag. Særligt anvendt til svømmende gulve finder man klikgulve i laminat, men mere eller mindre alle typer gulve kan lægges som et svømmende gulv.

Ved de svømmende gulve, modsat andre gulvtyper, vil gulvet ikke fæstnes, sømmes eller limes til gulvunderlaget, men vil i stedet lægges frit ovenpå gulvunderlaget, som giver plads til at gulvet kan bevæge sig.

Se mere om svømmende gulve her

Få en korrekt gulvopbygning med en gulvlægger

Når det kommer til gulvopbygningen er det meget vigtigt at man bruger den rigtige, da man ellers risikerer skader på sit gulv, hvis ikke gulvopbygningen er opført korrekt.

Derfor anbefaler vi at man får rådgivning hos en professionel gulvlægger, så man kan få klarhed over hvilken gulvopbygning der er nødvendig i forbindelse med lægning af nyt gulv.

Får man opført sin gulvopbygning og lagt sin gulvbelægning af en gulvlægger, så er man sikret et tilfredsstillende resultat der kan holde i mange år. Derfor anbefaler vi at du får tre gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk.

Lægning af trægulv, gulvbelægning

Få 3 uforpligtende tilbud på lægning af nyt bærende gulv hos 3byggetilbud.dk

Du kan nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud på din opgave hos 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en opgavebeskrivelse, og så vil 3byggetilbud.dk påtage sig ansvaret med at finde tre gulvlæggere med tilbud inden for tre arbejdsdage, som sagt helt gratis.

Ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk opnår du flere gode fordele, som du normalvis ikke ville opnå, hvis du selv skulle ud og finde din gulvlægger. Fordelene relaterer sig til de meget fordelagtige priser, samt den medfølgende entreprisegaranti, som dækker ved fejl og mangler på din opgave.

Fordele ved 3byggetilbud.dk

Du opnår som sagt flere gode fordele ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk, i tillæg til at du modtager gratis og uforpligtende tilbud på din opgave. For det første er du nemlig sparet alt tiden og besværet væk ved det opsøgende arbejde.

For det andet vil du ofte modtage meget prisvenlige tilbud når du benytter dig af 3byggetilbud.dk. Det hænger sammen med at gulvlæggerne kæmper med hinanden om at vinde din opgave, og ved derfor det er nødvendigt at give det bedste tilbud. Derfor vil de ofte sænke deres priser for at vinde opgaver, hvilket er til din klare økonomiske fordel.

Der er også den store fordel ved 3byggetilbud.dk at du får en entreprisegaranti med på din opgave, som dækker økonomisk ved eventuelle fejl og mangler på opgaven. Du er dermed bedre sikret ved at vælge en gulvlægger gennem 3byggetilbud.dk. Entreprisegarantien dækker op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Så nemt er det

  1. Indsend en beskrivelse af din opgave på 3byggetilbud.dk
  2. Herefter bliver du kontaktet af 3 gulvlæggere som giver et uforpligtende tilbud
  3. Vælg det bedste tilbud og få samtidig en entreprisegaranti mod fejl og mangler

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her