Gulvlægning pris

Der går mange overvejelser ind over nyt valg af gulv, hvor ønsker og behov, men også den endelige pris, er af afgørende betydning i forhold til hvilke gulve man har at vælge mellem.

Da gulvlægning på ingen måder er en nem opgave, så anbefaler vi at man får hjælp af en professionel gulvlægger. Her på siden ser vi derfor nærmere på hvad prisen er på gulvlægning, hvad der har indflydelse på prisen, og hvordan man finder frem til den bedste gulvlægger.

Der er flere fordele forbundet med at benytte sig af en gulvlægger. For det første er du sikret indledende rådgivning af en fagmand, som sikrer at du opnår det optimale valg af gulv. For det andet vil du være garanteret et tilfredsstillende og holdbart resultat i første forsøg, så du undgår udgiften ved at skulle reparere eller lægge gulvet på ny. Dertil er der selvfølgelig også tiden og besværet der spares væk med en gulvlægger.

Ønsker du hjælp til lægning af dit eget gulv, så anbefaler vi at du indhenter tre uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk – det er nemt, hurtigt og ganske gratis.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på gulvlægning hos 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på gulvlægning af professionelle gulvlæggere.

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her

Hvad har indflydelse på prisen ved en gulvlægning

Der er flere ting der har indflydelse på den endelige pris ved en gulvlægning. Alt lige fra materialepris, gulvtype, opgavens omfang og den enkelte gulvlægger, kan få prisen til at svinge meget.

  • Materialepris – indkøb af materialer har stort indfyldelse på prisen, da de enkelte gulvtyper svinger meget i kvalitet og pris.
  • Gulvtype – gulvtypen der skal lægges har indflydelse på prisen, da der eksempelvis kan være forskel på prisen ved lægning af klikgulve, i forhold til gulv der skal fæstnes fast.
  • Opgavens omfang – hvor besværlig og krævende opgaven er, kan også have indflydelse på den endelig pris. Prisen kan eksempelvis stige hvis gulvlæggeren også skal stå for konstruktion og opbygning af bærende undergulve og gulvkonstruktioner.
  • Den enkelte gulvlægger – de enkelte gulvlæggere vil kræve forskellige priser, så det kan betale sig at undersøge markedet inden man vælger en gulvlægger.

Når det kommer til valg af gulvlægger er det dog vigtigt at man ikke ser sig blind på prisen, da det endelige resultat selvfølgelig kommer i første række. Pris og kvalitet går ofte hånd-i-hånd, så vær sikker på at du vælger en kompetent gulvlægger til din gulvlægning.

Hvad koster gulvlægning?

Priserne på at få lagt nyt gulv er meget forskellige, alt afhængig af hvilken type gulv du skal have lagt, kvaliteten på gulvet, opgavens omfang, samt på den enkelte gulvlægger. Se mere her om prisen på gulvlægning for de mest almindelige gulvtyper.

Det har også indflydelse på prisen hvis gulvlæggeren skal stå for opbygning og konstruktion af de bærende elementer i gulvet, såsom lægning af strøer, lægter og bjælker, eller gulvunderlag i træ, beton eller andre materialer.

Pris på lægning af plankegulv

Plankegulv

De klassiske plankegulve i massivt træ af egetræ, bøgetræ, valnød, mahogni og mange andre træsorter, er et populært valg hos de danske boligejere, da gulvet har en stor styrke og holder i mange år. Prisen på at få lagt et plankegulv hører til blandt de dyrere gulvbelægninger, hvilket ikke mindst skyldes den højere materialepris.

Er der tale om et almindeligt plankegulv vil prisen på gulvlægning være på omkring 1000-1500 pr. m2, alt afhængig af træsort, typen af gulvopbygning og opgavens omfang.

Se mere om plankegulve

Pris på lægning af parketgulv

Sildebensparket

Parketgulve er et andet klassisk trægulv, som især er populært grundet den større variation i lægning af bestemte mønstre sammenlignet med plankegulve, hvor især parketgulve af typen sildebensparket er særligt populært. Prisen på et parketgulv er billigere end de massive plankegulve, hvilket ikke mindst skyldes den ofte noget lavere materialepris.

Ved almindelig parketgulve vil prisen på gulvlægning være 500-1000 kr. m2 alt afhængig af træsort og opgavens omfang. Er der tale om et parketgulv i sildebensparket stiger prisen, da sildebensparket er en mere besværlig og krævende gulvbelægning end almindelige parketgulve. Der skal påregnes en pris på mellem 1000-1500 kr. m2 for lægning af sildebensparket.

Se mere om parketgulve

Pris på lægning af lamelgulv

Lamelgulv

Prisen på lægning af lamelgulv ligner meget prisen på lægning af parketgulve. Prisen på et lamelgulv varierer meget alt afhængig af træsort og kvaliteten på gulvet. Almindeligvis vil en gulvlægning med lamelgulv koste mellem 500-1000 kr. m2.

Se mere om lamelgulve

Pris på lægning af laminatgulv

Laminatgulv, klikgulv

Laminatgulve er blandt de billigere gulvlægninger når det kommer til trægulve, hvilket både skyldes den lavere materialepris, samt den nemmere gulvlægning af laminatgulve, der nemt kan samles som et klikgulv.

Et laminatgulv er bygget i tyndere træbaserede materialer, med en overflade i trykt papir, der giver mulighed for at få laminatgulve i alverdens mønstre og farver. Den billigere pris og mulighed for at imitere dyrere gulvtyper som planke- og parketgulve, gør laminatgulve til meget populære gulve.

Prisen på at få lagt et laminatgulv varierer alt afhængig af kvaliteten på gulvet, men vil som regel ligge i omegnen af en pris på 400-800 kr. m2.

Se mere om laminatgulve

Pris på lægning af epoxygulv

Epoxygulv

Epoxygulve er et stadig mere populært gulv i de moderne danske boligindretninger, da epoxygulve kommer med et moderne, stilrent, minimalistisk og råt beton udtryk i blanke overflader. Særligt populær er epoxygulve af typen New Yorker gulv.

Det afgørende for prisen på lægning af et epoxygulv er tykkelsen af gulvbelægningen. Er der tale om gulve med ren epoxybelægning, så vil prisen være højere end prisen på et gulv udelukkende belagt med epoxymaling.

Prisen på et epoxygulv starter fra omkring 500 kr. m2 for de billigere epoxygulve, og fra 500-1000 kr. for de dyrere epoxygulve i rene epoxybelægninger.

Se mere om epoxygulve

Pris på lægning af vinylgulv

Vinylgulv

Vinylgulve er et populært gulv da gulvet er slidstærkt, vandfast, nemt at rengøre, og fordi gulvet kommer i mange forskellige farver, nuancer og mønstre.

Prisen på lægning af et vinylgulv er især afhængig af hvor gulvet skal lægges. Skal gulvet lægges i vådrum er det nemlig nødvendigt at svejse gulvet sammen, så der ikke siver fugt ned i undergulvet med skader på gulvet til følge.

Normal lægning af vinylgulve uden svejsning koster i omegnen af 1000 kr. m2, men vil som sagt være afhængig af hvorvidt der er behov for svejsning af gulvet.

Se mere om vinylgulve

Pris på lægning af linoleumsgulv

Linoleumsgulv

Linoleumsgulve er ligesom vinylgulve også en sammensat blanding af flere materialer, der også giver et slidstærkt gulv, med mulighed for et gulv i mange forskellige farver, nuancer og mønstre.

Prismæssigt er linoleumsgulve billigere end mange andre typer gulve, da prisen kan komme helt ned på 200-400 kr. m2. Det afhænger dog meget af den enkelte gulvlægger, samt af opgavens omfang.

Se mere om linoleumsgulve

Pris på lægning af klikgulv

Laminatgulv, klikgulv

Klikgulve hører til blandt de nemmeste gulve at lægge, og er af den årsag et populært valg af gør-det-selv gulv, hvilket også skyldes den lave pris, og muligheden for at få klikgulve i mange forskellige farver, mønstre og imiterede overflader som træ, mosaik og andre materialer.

Afgørende for prisen på et klikgulv er kvaliteten og sammensætningen af gulvets materialer. Der kan være stor forskel på kvalitet og priser på klikgulve, hvilken får den endelige pris på lægning af klikgulv til at svinge meget.

Skal man have lagt klikgulv af en gulvlægger vil priserne starte fra omkring 400 kr. m2 for de billige klikgulve, og i omegnen af 800 kr. m2 for klikgulve i den højere prisklasse.

Se mere om klikgulve

Støbning af gulv

Støbning af gulv

Ved nogle gulvtyper kræves det at gulvet hviler på et understøttende undergulv, som ofte vil være støbt i beton. Er der i forbindelse med gulvlægning behov for opbygning af undergulv, så vil det naturligvis have indflydelse på den endelige pris på gulvlægningen.

Betongulve er særligt velegnet som undergulv til gulvbelægninger, da undergulvet er støbt i et stabilt og sikkert materiale, der sikrer optimal bæreevne på alle slags gulve.

Vil du se mere om støbning af gulve, så kan du finde meget mere information om hvordan gulve støbes, samt priser og andet brugbar information om støbning af gulve ved at klikke her.

Se mere om støbning af gulve

Isolering af gulv

Isolering af gulvet er en vigtigt del af den samlede gulvkonstruktion eller opbygning, da den sikrer at gulvet holder bedre på varmen. Skal der i forbindelse med gulvlægningen også isoleres, kan det have indflydelse på den endelige pris på gulvlægning.

Vil du vide mere om fordelene ved at isolere gulvet, og have mere information om priser, hvordan gulve isoleres og andet, så kan du finde meget mere information ved at klikke her.

Se mere om isolering af gulv

Nyt gulv eller gulvafslibning?

Ønsker du nyt gulv fordi dit gamle gulv er blevet slidt og kedeligt at se på, så er det muligvis nok med en gulvafhøvling eller afslibning. Trægulve giver nemlig mulighed for både en mindre slibning af overfladen, og større gulvafhøvlinger efter behov.

Er du i tvivl om hvorvidt dit eget gulv kan tåle en slibning eller en afhøvling, så kan du læse meget mere om gulvafhøvling ved at klikke her, hvor du også finder information om priser på gulvafhøvling og slibning.

Se mere om gulvafslibning

Derfor skal du bruge en gulvlægger til din gulvlægning

Lægning af trægulv, gulvbelægning

Der er mange gode fordele ved at benytte en gulvlægger til lægning af sit gulv, som ikke mindst relaterer sig til det endelige resultat, hvor man er sikret en større kvalitet i gulvlægningen.

Den helt store fordel er, selvom det lyder selvmodsigende, den økonomiske fordel. Selv om man sparer pengene ved at stå for gulvlægningen selv, så kan man hurtigt ende i den situation, at gulvet er lagt forkert, og der vil være behov for en ny gulvlægning, med indkøb af materialer og andet til følge.

Gulvlægning kan ofte være en besværlig opgave som kræver ekspertise og erfaring, så man risikerer hurtigt at lande i et projekt der tager meget længere tid, end hvad man havde regnet med inden man gik i gang. Med en gulvlægger er man sikret at gulvet bliver lagt ordentligt, så gulvet kan holde i mange år, og at der ikke opstår skader som følge af en forkert gulvlægning.

Der er også andre fordele forbundet med at benytte en gulvlægger til sin gulvlægning. Man sparer eksempelvis al tiden og besværet væk, i forhold til at skulle stå for gulvlægningen selv.

Den økonomiske fordel ved at bruge en gulvlægger er at der medfølger en garanti på din gulvlægning, hvis du har benyttet dig af en professionel gulvlægger, der dækker i tilfælde af forkert gulvlægning. Det gør garantien hos 3byggetilbud.dk også, så skal du have hjælp til gulvlægning, så kan du med fordel gøre brug af 3byggetilbud.dk for at være sikker på du har en garanti på det endelige resultat.

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her

Sådan finder du den bedste gulvlægger til prisen

Der findes mange gulvlæggere som vil være klar til at give et tilbud på din opgave, og det kan derfor godt være en svær og uoverskuelig opgave at finde frem til den rigtige gulvlægger. Når det kommer til valg af gulvlægger er der nogle ting man med fordel kan undersøge, så man er sikker på at man får valgt den rigtige gulvlægger til sin gulvlægning.

Det første man kan gøre er at udvælge et par gulvlæggere, som man synes virker interessante. Herefter kan man med fordel læse op på de enkelte gulvlæggeres anmeldelser og hjemmesider, for at finde mere information om tidligere kunders oplevelser, samt få indblik i gulvlæggerens tidligere arbejde.

I samme ombæring kan man tjekke priserne hos de enkelte gulvlæggere, og på den måde kan man bedre sikre sig at man finder frem til den rigtige gulvlægger til prisen.

Det kan dog stadig være en svær og især tidskrævende opgave, men heldigvis kan vi anbefale en nem og hurtig måde at finde en gulvlægger på. Du kan nemlig få tre uforpligtende og gratis tilbud på din gulvlægning hos 3byggetilbud.dk, hvor du blot skal indsende en beskrivelse af din opgave, hvorefter du vil blive sat i kontakt med gulvlæggerne.

Du sparer altså alt besværet med det opsøgende arbejde, som du overlader til 3byggetilbud.dk, og så skal du bare besvare henvendelserne fra gulvlæggerne, vælge det bedste tilbud, og så vil din gulvlægning være overstået på ingen tid.

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her

Få 3 uforpligtende tilbud på lægning af nyt gulv

Ved at indsende en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk, kan du nemt og hurtigt få tre tilbud på din opgave. Så snart du indsender din opgave vil 3byggetilbud.dk nemlig påtage sig ansvaret med at finde tre gulvlæggere med et tilbud, alt sammen inden for tre arbejdsdage.

Du opnår en masse gode fordele ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk, hvor du både er sparet en masse tid ved det opsøgende arbejde, og derudover er sikret flere økonomiske fordele.

Derfor skal du bruge 3byggetilbud.dk

Den første store fordel du opnår ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk, er den tid og besvær du sparer, hvis du selv skulle have stået for det opsøgende arbejde. 3byggetilbud.dk tager sig nemligt af alt, og alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og derefter vente maksimalt tre arbejdsdage på at få dine tre tilbud.

I tillæg til at være helt gratis og uforpligtende at benytte 3byggetilbud.dk, så opnår du også andre gode økonomiske fordele. For det første vil du få meget prisvenlige tilbud gennem 3byggetilbud.dk, hvilket hænger sammen med at gulvlæggerne kæmper indbyrdes om at vinde din opgave. Det vil ofte resultere i at de sænker priserne i deres tilbud.

Når du accepterer et tilbud gennem 3byggetilbud.dk får du dertil en entreprisegaranti, der dækker ved fejl og mangler. Entreprisegarantien er altså din økonomiske sikring mod fejl og mangler på opgaven, og dækker op til 35.000 kr. for private, og helt op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Så nemt er det

  1. Indsend en beskrivelse af din opgave på 3byggetilbud.dk
  2. Herefter bliver du kontaktet af 3 gulvlæggere som giver et uforpligtende tilbud
  3. Vælg det bedste tilbud og få samtidig en entreprisegaranti mod fejl og mangler

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her