Vinylgulv

Ønsker du et gulv der er slidstærkt, vandfast, nemt at vedligeholde, egner sig til alle slags rum, og som kommer i mange forskellige farver, nuancer og mønstre, så er vinylgulvet uden tvivl det oplagte gulv at vælge.

Vinylgulve er en syntetisk sammensætning af plastik, klor, råolie og andre blødgørende materialer. Under sammensætningen af de syntetiske materialer kan der tilføjes farver og nuancer til gulvet, der giver mulighed for at få vinylgulve i alverdens farver, mønstre og designs.

Da vinylgulvet både er slidstærkt, samt nemt at vedligeholde og rengøre, så er denne type gulv især velegnet som køkkengulv, hvor gulvet vil være under meget belastning i løbet af dagen, og hvor det er nemt rengøre i tilfælde af snavs og fedt på gulvet grundet de vandfaste overflader. De vandfaste overflader gør vinylgulve særligt velegnede som gulve i vådrum.

Ulempen ved vinylgulve er at der ikke er mulighed for at slibe på gulvet, så man kan få fjernet revner, sprækker og andre skader fra overfladen. Da vinylgulve er ret modtagelige over for mærker efter tunge møbler, og da man ikke kan slibe pletter og andet væk der har sat sig i gulvet, skal man derfor være opmærksom i forhold til hvad man udsætter gulvet for.

Vinylgulve er prismæssigt et billigt til moderat gulv, alt afhængig af gulvets kvalitet. Vinylgulve kan fås helt ned til omkring 100 kr. pr. m2 og op i omegnen af 500 kr. pr. m2 for de bedre vinylgulve.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt vinylgulv hos 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af nyt vinylgulv af professionelle gulvlæggere.

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her

Hvad er et vinylgulv

Vinylgulve er en syntetisk sammensat blanding af blød type PVC-materiale, råolie, klor og andre former for materialer, som giver et holdbart og vandafvisende gulv.

Det slidstærke vinylgulv tåler meget slid, såsom ved almindelig gang, og ved møbler og andet der trækkes hen over gulvet. Noget andet der kendetegner vinylgulve er, at de har en blødere overflade end eksempelvis trægulve, og som er medvirkende til at give ekstra komfort.

Den blødere overflade gør dog vinylgulve modtagelige over for trykskader efter tunge møbler, hvilket man skal være opmærksom på, da der ikke er mulighed for at slibe gulvet ned. Opstår der trykskader på gulvet, eller er der kommet pletter der har sat sig i selve gulvet, så kan gulvet ikke repareres, og der må i stedet lægges et nyt gulv.

Sammensætningen af materialer i vinylgulve gør gulvet vandfast og skridsikkert, hvilket gør vinylgulve særligt velegnede til vådrum som bad og toiletter. Vil man gerne have vinylgulv i sine vådrum, er det dog anbefalet at man benytter en professionel, da gulvet skal svejses sammen for at undgå vand i underlaget.

Vinylgulve er også velegnet som køkkengulv, hvor den store slidstyrke og holdbarhed i gulvet gør at gulvet kan tåle den store brug i løbet af dagen, og da gulvets overflader samtidig er nemme at rengøre ved madspild og lignende, grundet de vandfaste overflader.

Prismæssigt er vinylgulve billigere end de fleste trægulve og mange andre former for gulvtyper, hvilket også er stærkt medvirkende til at vinylgulve er så populære.

Vinylgulve findes i forskellige farver og mønstre

Opbygningen af vinylgulve gør at gulvene kan fås i stort set alle farver, nuancer og mønstre, hvor det nærmest kun er fantasien der sætter grænser for hvilket mønster du kan få dit vinylgulv i.

Et særligt populært valg af vinylgulv er med træmønster, da mange vælger det billigere vinylgulv frem for de dyrere trægulve, men som samtidig ønsker det klassiske udtryk af et trægulv. Et andet populært valg er med et udtryk i de klassiske sorte og hvide tern, som passer perfekt til køkkengulve, badeværelser og lignende.

De mange forskellige farver og variationer man kan få vinylgulve i gør, at denne type af gulv kan tilpasses enhver indretning, uanset om man ønsker klassiske looks i træ, det moderne look af epoxy, eller om man ønsker noget helt tredje eller fjerde.

Vinylgulv

Sådan lægges et vinylgulv

Inden du går i gang skal du være opmærksom på at der gælder specielle regler for vinylgulv i vådrum, da det er nødvendigt at svejse gulvet sammen for at undgå at der siver fugt ned i underlaget.

Det er også vigtigt at du sørger for at have et korrekt underlag til gulvet, som skal rengøres, være tørt, og have et stabilt og sikkert underlag. Man kan slibe eller spartle eventuelle ujævnheder væk fra underlaget.

Herefter skal du vælge mellem vinylgulv i enten baner eller fliser. Vinylgulv i baner har det klassiske udtryk med bjælker og planker, som også kendes fra almindelige trægulve, plankegulve mv. og som fungerer rigtigt godt i stuen, soveværelset og de fleste andre rum. Fordelen ved at lægge vinylgulv i baner er at det er nemmere at arbejde med, og er billigere end vinylgulve der er lagt i fliser.

Vinylgulv i fliser er kvadratiske fliser som gør det muligt at lægge sit vinylgulv i mere detaljerede mønstre, som eksempelvis de klassiske sorte og hvide tern i køkkener og bad. Ønsker man et detaljeret udtryk i mønstret på sit gulv, så er vinylgulv i fliser det bedre valg, da man herved opnår en større variation, og som gør det nemmere at få gulvet til at passe ind i enhver indretning.

Selve gulvbelægningen foregår ved enten at samle gulvet med dobbeltklæbende tape og lim, eller som et klikgulv. Vær opmærksom på at der gælder særlige krav hvis vinylgulvet skal lægges i vådrum. I vådrum er det nødvendigt at svejse gulvet sammen, så man undgår at der siver fugt ned i gulvet.

Gulvet lægges som en ikke-bærende gulvopbygning, og lægges derfor på et understøttende gulvunderlag, som kan være i beton, træ eller ovenpå et eksisterende gulv.

Vedligeholdelse og rengøring af vinylgulve

En af de store fordele ved vinylgulve er den nemme rengøring, hvor der vaskes med almindelige rengøringsmidler i neutral ph-værdi, samt med varmt vand. En gulvvask en gang om ugen bør være rigeligt til at dit vinylgulv fremstår rent og vedligeholdt.

Vær opmærksom på at fjerne pletter og andet snavs med det samme, så det ikke sætter sig i selve gulvet. Vinylgulve kan nemlig ikke slibes, så det kan være svært at få fjernet snavs og pletter fra gulvet, hvis det først får lov at sætte sig.

Man skal dertil være opmærksom på at undgå for tunge møbler og genstande på gulvet, da vinylgulve er modtagelige over for trykskader, som på samme måde som ved pletter og snavs, ikke kan fjernes ved hjælp af en slibning.

Så længe man sørger for at undgå særligt tunge møbler og genstande der sætter mærker i gulvet. og man samtidig er opmærksom på at fjerne pletter og snavs, med det samme når det kommer på gulvet, så er man sikret et flot og velholdt gulv i mange år frem.

Selvom man ikke kan slibe et vinylgulv, så kan man stadig gøre en indsats for at forlænge gulvets levetid, ved at overfladebehandle gulvet efter behov med en polish. Overfladebehandlingen sikrer gulvet en stærkere og ensartet overflade, og fremhæver samtidig gulvets naturlige blanke overflade.

Vinylgulve priser

Prisen på et vinylgulv varierer alt afhængig af typen af gulv, hvor stort et areal der skal dækkes, hvilket mønster gulvet skal have, og af gulvets kvalitet. De billigste typer vinylgulv kan fås til helt ned omkring 50 kr. imens de bedre og mere slidstærke vinylgulve kan fås fra alt mellem 100 kr. og helt op og over 500 kr. m2.

Har man mod på det vil det med lidt opsøgende arbejde mange gange være muligt at finde større sortimenter af vinylgulve, som tilbydes med rabat eller på restsalg, hvilket kan spare en for mange penge i forbindelse med indkøb af materialer til nyt vinylgulv.

Hvad er prisen på at få lagt et vinylgulv af en gulvlægger

Det afgørende for den endelig pris på at få lagt et vinylgulv afhænger udover materialeprisen af opgavens omfang, hvor stort et areal der skal lægges, og udgiften til gulvlæggerens arbejdskraft.

De fleste gulvlæggere vil lægge dit vinylgulv til en m2 pris på op omkring 1000 kr. som er den endelig fulde pris, inklusiv indkøb af materialer og hele gulvbelægningens processen. Skal gulvet svejses sammen må der påregnes en merudgift på svejsningen.

Får du hjælp af en gulvlægger til lægning af dit vinylgulv, kan det være en fordel at aftale med gulvlæggeren at du selv står for indkøb af materialer. Det er nemlig ofte muligt at finde forhandlere der tilbyder større sortimenter af vinylgulve på tilbud, og man kan derved opnå store besparelser i den samlede pris.

Vi anbefaler at du indhenter tre uforpligtende tilbud på din gulvopgave hos 3byggetilbud.dk, da man hurtigt bliver sat i forbindelse med professionelle gulvlæggere, der alle er parate med et tilbud, alt sammen helt gratis.

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her

Få 3 uforpligtende tilbud på vinylgulv

Du kan nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud på din opgave hos 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave samt kontaktoplysninger, og så påtager 3byggetilbud.dk sig ansvaret med at finde tre gulvlæggere med et tilbud, alt sammen inden for tre arbejdsdage og helt gratis.

Ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk opnår du flere gode fordele, herunder at du sparer en masse tid ved det opsøgende arbejde, samt at du får del i de meget prisvenlige tilbud som kan fås gennem 3byggetilbud.dk, og flere andre gode fordele.

Fordele ved 3byggetilbud.dk

For det første er du sparet en masse tid og besvær væk, som du eller skulle have brugt ved det opsøgende arbejde, hvis du selv skulle have været ude og lede efter en gulvlægger med et tilbud. Med 3byggetilbud.dk er alt du skal gøre at indsende din opgavebeskrivelse, og så vil de finder tre gulvlæggere med tilbud på din opgave lynhurtigt.

Når du modtager dine tre tilbud vil du ofte opleve at de er meget prisvenlige, hvilket hænger sammen med den store konkurrence gulvlæggerne imellem om at vinde din opgave. For at vinde din og andre opgaver, vil de derfor ofte sænke priserne i deres tilbud, alt sammen til din økonomiske fordel.

Skulle der opstå fejl og mangler på din opgave når du har valgt en gulvlægger gennem 3byggetilbud.dk, så er du økonomisk sikret med den medfølgende entreprisegaranti. Entreprisegarantien dækker op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv. Som du kan se er der mange gode grunde til at benytte dig af 3byggetilbud.dk.

Så nemt er det

  1. Indsend en beskrivelse af din opgave på 3byggetilbud.dk
  2. Herefter bliver du kontaktet af 3 gulvlæggere som giver et uforpligtende tilbud
  3. Vælg det bedste tilbud og få samtidig en entreprisegaranti mod fejl og mangler

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her