Ikke-bærende gulv

Et ikke-bærende gulv er et gulv der er understøttet af et underliggende gulvunderlag, oftest er i beton eller træ, og som har til formål at understøtte belastningen på gulvet på en fuld og jævn gulvflade. Formålet bag er at understøtte de gulvtyper som ikke har styrke nok til at lægges som bærende gulve, og som kræver at gulvet lægges på et bærende gulvunderlag.

Ikke-bærende gulve kan både lægges ved at fæstne gulvet med lim eller søm, men kendes også fra svømmende gulve, der er kendetegnet ved at de lægges frit, eller svømmende, direkte ovenpå gulvunderlaget.

Der findes mange ikke-bærende gulvtyper, med de mest populære og almindelige værende laminatgulve, sildebensparket, vinylgulve, linoleumsgulve og epoxygulve.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt ikke-bærende gulv hos 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af nyt ikke-bærende gulv af professionelle gulvlæggere.

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her

Typer af ikke-bærende gulve

Der findes mange forskellige typer af ikke-bærende gulve, og i det følgende gennemgår vi de mest populære og almindelige former for ikke-bærende gulve.

Laminatgulve

Laminatgulv, klikgulv

Laminatgulve er et populært gulv blandt gør-det-selv gulvlæggere, da gulvet nemt kan samles ved hjælp af et kliksystem, hvor gulvets brædder samles ved at klikke note og fer sammen.

Derudover kommer laminatgulve med en overflade i trykt papir, der er smeltet sammen med gulvet andre lag i en lamineringsproces, som giver mulighed for at få laminatgulve i alverdens farver og mønstre, hvor især imiteret træ er meget anvendt.

Se mere om laminatgulve her

Lamelgulve

Lamelgulv

Lamel kan hvis tykkelsen på gulvet er stor nok lægges som en bærende gulvopbygning, der fæstnes på strøer eller bjælker, men vil som oftest skulle lægges som en ikke-bærende gulvopbygning, hvor det er nødvendigt med et understøttende gulvunderlag.

Lamelgulve er opbygget i tre lag træ der giver en stor slidstyrke og holdbarhed, men som dog ikke er lige så stærke og holdbare som de massive plankegulve og parketgulve.

Se mere om lamelgulve her

Sildebensparket

Sildebensparket

Til forskel fra almindelige parketgulve, kan sildebensparket ikke lægges som et bærende gulv, da sildebensparket består af mindre stave der limes eller klæbes fast på et underliggende gulvunderlag.

Sildebensparket er et utroligt flot mønstret gulv, men er en mere krævende gulvlægning end almindelige parketgulve, hvilket den højere pris på lægning af sildebensparket også afspejler.

Se mere om sildebensparket her

Vinylgulve

Vinylgulv

Vinylgulve består af en syntetisk sammensætning, der giver et slidstærkt, vandfast og alsidigt gulv der er nemt at rengøre, og som kan fås i mange forskellige farver og mønstre.

Vinylgulve velegner sig ved at være meget alsidige, da de eksempelvis kan lægges i vådrum. Det er dog vigtigt at være opmærksom på at vinylgulve der lægges i vådrum skal svejses sammen, for at undgå der kommer fugt i underlaget. Ved at svejse vinylgulvet bliver gulvet 100% vandfast.

Se mere om vinylgulve her

Linoleumsgulve

Linoleumsgulv

Linoleumsgulve er som vinylgulve også en sammensætning af flere materialer, herunder linoleum, kalk, sten, kork og træmel, der er blandet i forskellige kombinationer, og som er vævet på et groft lærred.

Modsat vinylgulve, der er en syntetisk sammensætning, så består linoleumsgulve af naturlige materialer, der giver den egenskab til gulvet, at gulvet mere eller mindre reparerer skader som sprækker og revner af sig selv, samt en blød og komfortabel overflade at gå rundt på.

Se mere om linoleumsgulve her

Epoxygulve

Epoxygulv

Epoxygulve er blevet et utroligt populært moderne gulv, som mest er kendt fra de flotte New Yorker gulve i blanke overflade i et råt udtryk af beton. Epoxy er et bindingsmiddel der blandes med andre materialer, med det formål at skabe et så slidstærkt gulv som muligt.

Under lægning af et epoxygulv påføres gulvet som en flydende masse, der jævnt fordeles over et understøttende gulvunderlag. Det særligt besværlige ved lægningen af epoxygulve er forarbejdet, da man skal arbejde meget hurtigt med epoxyblandingen, der hurtigt hærder og bliver umulig at arbejde med.

Se mere om epoxygulve her

Sådan lægges ikke-bærende gulve

Der er stor forskel på hvordan ikke-bærende gulve lægges, hvor nogle kan samles nemt som klikgulve, andre skal monteres med lim eller søm, og gulve som epoxygulve kan påføres som en slags gulvmaling. Fælles for dem alle er dog, at de skal lægges ovenpå et understøttende gulvunderlag.

Som oftest vil det understøttende gulvunderlag bestå af et støbt betongulv, men kan også lægges oven på brædder og træplader. Det afgørende for det understøttende gulvunderlag er at det er jævnt og stabilt, og at det kan bære og fordele vægten fra belastningen på gulvet.

Se mere om støbning af gulv her

Hvad koster et ikke-bærende gulv

På samme måde som at der er mange forskellige måder at lægge et ikke-bærende gulv på, så vil de ikke-bærende gulve også komme i mange forskellige prisklasser.

Som regel vil de ikke-bærende gulve være i en overkommelig prisklasse, hvor især de smarte klikgulve i laminat, samt vinyl- og linoleumsgulve kan være rigtig billige.

Andre ikke-bærende gulve vil have en højere pris, hvilket især gælder for sildebensparket, da lægning af sildebensparket er en besværlig og krævende arbejdsopgave. Det samme gælder for de epoxygulve der er lagt i rene epoxybelægninger, hvor materialeprisen vil stige i takt med tykkelsen på epoxybelægningen.

Få 3 uforpligtende tilbud på lægning af nyt ikke-bærende gulv

Hos 3byggetilbud.dk får du tre gratis og uforpligtende tilbud på lægning af dit nye ikke-bærende gulv. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, hvorefter 3byggetilbud.dk vil formidle kontakten til tre gulvlæggere, der alle tre vil give et uforpligtende tilbud på din opgave.

Hvorfor vælge 3byggetilbud.dk

Der er flere gode fordele ved at vælge 3byggetilbud.dk.

For det første sparer du en masse tid ved det opsøgende arbejde, da kontakten mellem dig og gulvlæggerne bliver formidlet af 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er således bare at indsende en beskrivelse af din opgave, besvare henvendelserne fra gulvlæggerne, acceptere det bedste tilbud, og så er dit nye gulv klart på ingen tid.

For det andet er 3byggetilbud.dk gratis at benytte! Ja, altså ikke at få lagt gulvet, men det er derimod ganske gratis at benytte sig af 3byggetilbud.dk, da det ikke koster noget at indsende din opgave og få indhentet tre tilbud, og ender du med at takke nej til alle tre tilbud, så koster det dig stadig ingenting. Du får altså tre gratis og uforpligtende tilbud.

Som en tredje fordel får du en garanti på din bestilling via 3byggetilbud.dk – en entreprisegaranti – som du kan læse meget mere om på deres hjemmeside. Med deres entreprisegaranti er du sikret mod fejl og mangler på op til 35.000 kr. som privatperson, og op til 100.000 kr. som foreninger og erhverv.

Så nemt er det

  1. Indsend en beskrivelse af din opgave på 3byggetilbud.dk
  2. Herefter bliver du kontaktet af 3 gulvlæggere som giver et uforpligtende tilbud
  3. Vælg det bedste tilbud og få samtidig en entreprisegaranti mod fejl og mangler

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her