Klikgulv

Et klikgulv er særligt velegnet til dig der står med et gør-det-selv projekt, da klikgulve er blandt de nemmeste gulvtyper at lægge. Klikgulve samles nemt ved at klikke not og fer sammen, og kan samles helt uden brug af lim, søm eller andre midler.

Klikgulve kommer i mange forskellige typer og varianter som træ, komposit og mange andre, med stor variation i farver og mønstre, der gør klikgulve nemme at tilpasse indretningen i alle slags rum. Af de mest almindelige klikgulve finder man laminatgulve og vinylgulve.

Andre fordele ved klikgulve er at de kan lægges ovenpå et eksisterende gulv eller underlag, hvilket er praktisk, da man derved undgår en masse forarbejde ved gulvlægningen, samt at klikgulve ofte er et mere prisvenligt valg af gulv, sammenlignet med andre gulvtyper såsom massive plankegulve og parketgulve.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt sildebensparket hos 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af nyt gulv i sildebensparket af professionelle gulvlæggere.

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her

Hvad er et klikgulv

Et klikgulv er et gulv der nemt kan samles ved hjælp af et smart kliksystem i gulvbræddernes note og fer, og kan oftest lægges som svømmende gulv. Nogle klikgulve vil dog kræve at gulves sømmes eller limes fast.

Som regel vil klikgulve blive lagt som svømmende gulve der ligger direkte på gulvkonstruktionen, eller på et i forvejen eksisterende gulv. Svømmende gulve er kendetegnet ved ikke at være fæstnet til selve gulvkonstruktionen eller eksisterende gulv, men lægges i stedet frit ovenpå underlaget, hvad enten det er på en gulvkonstruktion, eller ovenpå et eksisterende gulv.

Klikgulve vil som oftest være bygget som laminatgulve, der er et trægulv hvor det øverste lag består af plastmateriale, som giver mulighed for at få trykt papir på overfladen. Det trykte papir i laminatgulve giver mulighed for at laminatgulve kan komme i alverdens farver og mønstre, såsom gulve i træ, sten, mosaik og andre materialer.

Laminatgulve er meget populært blandt de danske boligejere, da laminat klikgulve er et billigere gulv sammenlignet med andre gulvtyper såsom massive trægulve, der stadig giver mulighed for at opnå de klassiske udtryk af trægulve og andre gulvtyper.

Klikgulv i laminat

Laminatgulv, klikgulv

Laminatgulve består af tre lag der er trykt sammen ved høj varme og tryk under en såkaldt lamineringsproces. Det øverste lag består af et tyndt plastbaseret materiale, hvorpå der er trykt et printet papir gennem en lamineringsproces.

Det trykte printede papir der udgør laminatgulvets overflade kan farves og nuanceres i mange forskellige former og variationer, som gør laminatgulve i stand til at imitere trægulve og alverdens andre gulvtyper. Af den årsag er der mangler der vælger et laminatgulv, da man får et billigere gulv, og samtidig har mulighed for at få det klassiske udtryk fra et trægulv.

Se mere om laminatgulve her

Sådan lægges et klikgulv

Inden man går i gang med lægning af nyt klikgulv, bør man måle arealet på det område hvor gulvet skal lægges, så man ikke ender med at stå med en masse ekstra gulv man ikke skal bruge, men som man allerede har betalt for

Det er også vigtigt at sørge for at underlaget som klikgulvet skal lægges på er jævnt, så sørg for at fjerne ujævnheder med en slibning efter behov, og fylde eventuelle sprækker, revner og huller i gulvet med en selvnivellerende spartelmasse.

Mellem underlaget og selve gulvet er det en fordel at placere et lydisolerende og støddæmpende underlag, som mindsker støjniveauet, og som samtidig øger komforten når der gås rundt på gulvet.

I forbindelse med selve lægningen af klikgulvet er det vigtigt at der gives plads mellem væg og gulv, så gulvet har plads til at give sig. Der kan med fordel anvendes afstandsklodser, for at sikre at den korrekte afstand holdes. Når klikgulvet skal samles lægges den første række ind mod væggen, hvorefter brædderne samles på skift i note og fer.

Vedligeholdelse af et klikgulv

Rengøringen af et klikgulv foregår som ved normal rengøring af gulve, med sæbevand og en moppe, klud, svamp eller andet, til at tørre gulvets overflade af. Vær opmærksom på at bruge rengøringsmidler med neutral ph-værdi, da man ellers risikerer skader i overfladebehandlingen på gulvet.

Et klikgulv i laminat skal som sådan ikke vedligeholdes, andet end den løbende rengøring, men man skal være opmærksom på at gulvet ikke kan slibes ned ved skader, ridser, pletter og andet i gulvet. I stedet skal gulvet repareres, hvilket gøres ved at fjerne den beskadigede del af gulvet, og erstatte med nyt gulvbræt.

Man skal dog ikke frygte for at skulle gennem det store håndværker projekt der strækker sig over længere tid, i tilfælde af skader på ens klikgulv, da klikgulve som allerede nævnt er nemme at samle, og skader på gulvet derfor kan udbedres på ganske kort tid.

Prisen på et klikgulv

Prisen på et klikgulv afhænger ikke mindst af gulvtypen, men ofte vil der være tale om laminatgulve. Laminatgulve hører til blandt de billigere gulvbelægninger for de billigste laminatgulve, men kan også fås i mere hårdfør og holdbar kvalitet. Et klikgulv i laminat kan fås til omkring 200 pr. m2 for de billigste laminatgulve, og op omkring 500 kr. pr. m2.

Selvom klikgulve er velegnede til gør-det-selv projekter, så kan der være god fordel i at benytte sig af en gulvlægger til sin gulvlægning. Med en gulvlægger er man nemlig sikret et tilfredsstillende og holdbart resultat i første forsøg, og man sparer samtidig al tiden og besværet væk ved at selv at lægge gulvet.

Hvis du ønsker en professionel gulvlægger til at lægge dit nye klikgulv, så anbefaler vi at du indhenter tre uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk, som gør det hurtigt at finde en gulvlægger, alt sammen ganske gratis.

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her

Få 3 uforpligtende tilbud på klikgulv

Ved at benytte opgaveformularen på 3byggetilbud.dk kan du nemt og hurtigt indsende en beskrivelse af din, og derved få tre gratis og uforpligtende tilbud på din opgave. Så snart 3byggetilbud.dk modtager din opgave, vil de inden for tre arbejdsdage finde tre gulvlæggere med tilbud på din opgave.

Når du benytter dig af 3byggetilbud.dk opnår du flere gode fordele, som blandt andet vedrører den tid og besvær du sparer væk ved det opsøgende arbejde, samt flere økonomiske fordele på priser, og sikkerhed for et veludført arbejde med den medfølgende entreprisegaranti.

Fordele ved at bruge 3byggetilbud.dk

Ved at overlade alt ansvaret med at finde gulvlæggere med tilbud på din opgave, vil du spare en masse tid og besvær væk ved det opsøgende arbejde. Det er tilmed helt gratis at indsende en beskrivelse af din opgave, og tilbuddene du får er helt uforpligtende.

I tillæg til at være gratis og uforpligtende, er der også andre økonomiske fordele ved 3byggetilbud.dk. For det første vil du modtage meget prisvenlige tilbud gennem 3byggetilbud.dk, hvilket hænger sammen med den store konkurrence gulvlæggerne imellem om at vinde din opgave. Det fører som regel til sænkede priser i tilbuddene.

Dertil medfølger der en entreprisegaranti når du accepterer et tilbud gennem 3byggetilbud.dk. Entreprisegarantien dækker ved fejl og mangler på opgaven på op til 35.000 kr. for private, og helt op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv. Du er altså økonomisk sikret ved eventuelle fejl og mangler på din opgave.

Så nemt er det

  1. Indsend en beskrivelse af din opgave på 3byggetilbud.dk
  2. Herefter bliver du kontaktet af 3 gulvlæggere som giver et uforpligtende tilbud
  3. Vælg det bedste tilbud og få samtidig en entreprisegaranti mod fejl og mangler

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her