Gulvlægger
Skal du have lagt nyt gulv eller trænger dit eksisterende gulv til en opfriskning, så kan det være du har brug for en gulvlægger til at stå for din opgave.
Med en gulvlægger kan du både få lagt nyt gulv, repareret eksisterende, og få gode råd og vejledning om gulvbelægning, herunder hvilke gulvtyper der findes, hvilke fordele de har, og hvad det koster at få lagt et nyt gulv, eller repareret og vedligeholdt et eksisterende.
Her på siden finder du brugbar information om det at få lagt gulv af en gulvlægger, og en guide til hvordan du hurtigt og nemt kan indhente tre gratis og uforpligtende tilbud på din gulvbelægning.
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt gulv hos 3byggetilbud.dk
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af nyt gulv af professionelle gulvlæggere.
Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her
Hvilke opgaver kan du få hjælp til hos en gulvlægger
Overordnet set kan du få hjælp til tre typer af opgaver hos en gulvlægger, som er gulvbelægning, reparation og vedligeholdelse af eksisterende gulv, samt overfladebehandlinger af dine gulve.
Gulvbelægning
Ved en gulvbelægning vil gulvlæggeren lægge et helt nyt gulv inklusiv opbygning af understøttende gulvunderlag, hvad enten det er et lægning af strøer eller bjælker, eller om der skal opbygges et understøttende undergulv til de ikke-bærende gulvtyper.
Gulvbelægning varierer i pris og omfang alt afhængig af flere faktorer, herunder prisen på indkøb af materialer, opgavens omfang og prisen hos de enkelte gulvlæggere.
Reparation og vedligeholdelse
Opstår der skader på dit gulv kan der ved nogle gulvtyper foretages reparationer af gulvet. Det kan eksempelvis være at udskifte beskadigede gulvbrædder på et trægulv, eller at skifte gulvbelægningen på et linoleumsgulv. Bemærk at der ved nogle gulve vil være behov for udskiftning, af hele eller dele af gulvet ved skader.
Er der kun tale om skader i overfladen af gulvet, vil de fleste skader hurtigt kun udbedres uden behov for en større renovering. Ved nogle skader, som ved vand- og fugtskader på undergulvet, da vil der være behov for en større renovering, og ofte udskiftning af hele eller store dele af gulvet.
Ved trægulve kan du få hjælp til afhøvling og afslibning, der kan få selv de mest slidte trægulve til at fremstå som helt nye. Efter en slibning af dit trægulv vil gulvlæggeren også være behjælpelig med en overfladebehandling af gulvet.
Overfladebehandling
De fleste gulve vil have godt af at blive behandlet med diverse overfladebehandlinger, som påføres for at øge styrken og modstandsdygtigheden i gulvet, så det er bedre beskyttet som skader og slitage.
Overfladebehandlinger bruges både ved lægning af nye gulve, men også efter afhøvling og afslibning af trægulve, hvor overfladen vil have brug for en ny overfladebehandlingen efter slibningen. Overfladebehandlinger kan dertil benyttes på de fleste gulvtyper efter behov.
Der findes flere typer overfladebehandlinger, herunder ludbehandlinger, voksbehandlinger, oliebehandlinger og lakbehandlinger. Det kan derfor være en god idé at rådføre dig med din gulvmand om, hvilke overfladebehandlinger der er bedst til lige netop din gulvtype.
Det kan være en god idé at få råd og vejledning fra en gulvmand, hvis dine gulve trænger til en overfladebehandling. Her kan gulvmanden give dig information om hvilke overfladebehandlinger, der vil være de bedste på lige præcis din gulvtype.
Hvilke typer gulvbelægning findes der
Der findes mange forskellige typer gulvbelægning, og i de følgende finder du mere information om nogle af de mest almindelige gulvtyper der findes i de danske boligindretninger.
Trægulv
Med et trægulv er du sikret et stærkt gulv der holder i mange år, da trægulve kan høvles og slibes efter behov, for at få en flot og ny overflade på trægulvet.
Der findes flere forskellige typer gulvbelægninger i træ, hvoraf de mest almindelige er de massive plankegulve, parketgulve, lamelgulve og laminatgulve.
Går du efter holdbarhed og den bedste kvalitet, så er de massive trægulve den bedste løsning. Til gengæld kommer de mindre holdbare trægulve, lamel- og laminatgulve, som oftest med en billigere pris, og især laminatgulve har i modsætning til de andre trægulve, utrolige mange variationer af mønstre og designs.
Vinylgulv
Vinylgulve er syntetisk sammensatte gulve der blandt andet består af et blødt pvc-materiale, råolie, klor og andre blødgørende materialer. Vinylgulve har den klare fordel at de er vandfaste, så de er især velegnet i badeværelset og i andre vådrum.
Vær dog opmærksom på at vinylgulve skal svejses sammen for at sikre 100% vandfasthed, og som er et krav hvis gulvbelægning i vinyl skal lægges i vådrum.
Med vinylgulve er der mulighed for at få gulvet i mange forskellige farver, mønstre og designs, da det er muligt at tilføje farve under blandingsprocessen.
Linoleumsgulv
Ligesom vinylgulve er linoleumsgulve også en sammensætning af flere materialer, men er til forskel fra vinylgulve sammensat af naturlige og organiske materialer, blandt andre harpiks, træmel og andre naturlige materialer.
De organiske og naturlige materialer i linoleumsgulve gør, at gulvet mere eller mindre kan reparere sig selv. Det skyldes den store elasticitet i gulvet, der gør at ujævnheder og mærker i gulvet udligner sig selv, samtidig med at give et blødt og komfortabelt gulv at gå på.
Også med linoleumsgulve er der mulighed for at få gulvet i mange forskellige farver og mønstre, da der kan tilsættes farvestoffer i forbindelse med blandingsprocessen.
Epoxygulv
Epoxygulve bliver mere og mere populære i de danske hjem, hvilket både skyldes den store slidstyrke og nemme vedligeholdelse, men også de flotte blanke overflader i et råt udtryk af beton, der passer perfekt ind i den nordiske minimalistiske og stilrene indretning.
Særlig kendt inden for epoxygulve findes de populære New Yorker gulve, der kendes fra de klassiske ombyggede lejligheder i New York, der førhen fungerer som fabrikker og varehuse i industrien. Den store slidstyrke i epoxygulve gør dem nemlig velegnet til steder med særlig stor belastning, som eksempelvis i industrien, værksteder og lignende.
Andre gulvbelægninger
Der findes flere andre gulvbelægninger, som vi hurtigt vil nævne her. Særligt betongulve er meget anvendt, da de ofte bruges som understøttende gulvunderlag, hvorpå der lægges det egentlige gulv. Andre gulvbelægninger inkluderer:
- Betongulv
- Flisegulv
- Klinkegulv
- Gummigulv
Hvad koster en gulvlægger
Prisen på en gulvlægger er meget varierende alt afhængig af flere ting, herunder gulvtype, materialepris, opgavens omfang og den enkelte gulvlæggers priser. Det vil også have betydning for den endelige pris, om der er behov for at opføre understøttende gulvunderlag, eller hvis der skal lægges strøer og bjælker.
Her er nogle af de ting der har indflydelse på den endelige pris:
- Gulvtype – typen af gulv der skal lægges har stor indflydelse på prisen. Eksempelvis kan et parketgulv varierer meget i pris, alt afhængig af om der er tale om ‘almindelige’ parketgulve, eller om der er tale om gulvbelægning med sildebensparket. På sammen måde vil de massive trægulve, være dyrere end trægulve i tyndere og mindre holdbar kvalitet.
- Materialer – indkøb af materialer, herunder indkøb af gulvbrædder eller andre materialer i forbindelse med gulvbelægning, vil også have indflydelse på prisen. Et massivt plankegulv vil eksempelvis være dyrere end andre trægulve.
- Areal – antallet af de samlede kvadratmeter der skal belægges vil naturligvis også have indflydelse på prisen. Det giver sig selv, at jo større et areal der skal belægges, jo mere stiger prisen til materialer og gulvlæggerens arbejde.
- Gulvlæggeren – gulvlæggerens egne priser vil også give forskellige prissætninger på gulvbelægning. Guvlæggerens priser kan variere meget, blandt andet under hensyn til geografi.
Som det kan ses afhænger prisen af mange ting, så det kan være svært på forhånd at sige noget om den endelige pris. Der kan dog tages udgangspunkt i følgende vejledende priser, som dog er behæftet med stor usikkerhed, jævnfør ovenstående.
Et trægulv, alt afhængig af type, vil koste alt mellem 200 kr. m2 og op til flere tusinde kr. m2 for de bedste trægulve, der som oftest vil være massive plankegulve i stærke og eksklusive træsorter. Parketgulve koster normalvis i omegnen af 300-600 kr. m2, mens de tyndere lamel- og laminatgulve koster i omegnen af 200-400 kr. m2.
Er du mere til vinyl- eller linoleumsgulve, så vil prisen på en gulvbelægning ligge på alt mellem 200-500 kr. m2, alt afhængig af opgavens omfang, kvalitet på gulvet mv.
Epoxygulve koster i omegnen af 300-600 kr. m2. Det afgørende for prisen på epoxygulve er tykkelsen af gulvet, da epoxygulve kan lægges i forskellige tykkelser. Ved de rigtig tykke epoxybelægninger kan prisen hurtigt komme op over 600 kr. m2.
Værd at vide inden du bestiller en gulvlægger
Inden du bestiller en gulvlægger din din gulvopgave, så kan du med fordel undersøge gulvlæggerens anmeldelser og virksomhedsprofiler, for at finde mere information om tidligere kunders erfaring, og hvordan gulvlæggeren udfører sit arbejde. På den måde kan du få større sikkerhed for, at gulvlæggeren vil levere et tilfredsstillende og holdbart resultat.
Du kan også undersøge alderen på gulvfirmaet, da en lang levetid i branchen er et godt tegn på, at gulvfirmaet er kompetente og troværdige. At et gulvfirma ikke har eksisteret i lang tid, er dog ikke ensbetydende med at det ikke er et kompetent og troværdigt gulvfirma, så du skal ikke lade dig skræmme væk af nystartede gulvfirmaer.
For mange vil det også være afgørende at få godt tilbud til prisen, så når du alligevel kigger op på gulvfirmaets anmeldelser og arbejdsmetoder, kan du med fordel undersøge deres normale priser.
Sådan finder du den bedste gulvlægger
Ved at følgende ovenstående råd er du allerede godt på vej mod at finde en god gulvlægger, men det kan godt vise sig at være en stor og besværlig opgave, at skulle sortere imellem de mange gulvlæggere.
Den opgave bliver meget nemmere med 3byggetilbud.dk, hvor du kan indhente gratis og uforpligtende tilbud fra tre forskellige gulvlæggere. Alt du skal gøre er at indsende en opgavebeskrivelse, og så vil du herefter blive kontaktet af 3byggetilbud.dk, som vil sætte dig i kontakt med gulvlæggerne.
Når gulvlæggerne kontakter dig er alt du skal gøre, at vælge det tilbud der passer dig bedst, og så vil gulvlæggeren gå i gang med arbejdet med det samme inden for aftalens rammer.
Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en gulvlægger hos 3byggetilbud.dk
Vi anbefaler at du benytter 3byggetilbud.dk til at finde din næste gulvlægger. Hos 3byggetilbud.dk kan du indhente gratis og uforpligtende tilbud på din opgave fra tre forskellige gulvlæggere.
Du skal blot indsende en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk, som herefter vil formidle kontakten mellem dig og gulvlæggerne – alt sammen helt gratis og uforpligtende, for du betaler nemlig udelukkende for det tilbud du takker ja til.
Fordele ved 3byggetilbud.dk
Der er flere gode fordele ved at benytte 3byggetilbud.dk til at få tilbud på din opgave, blandt andet at det er nemt, gratis og uforpligtende, og fordi du får en garanti med på opgaven der dækker ved fejl og mangler.
Det er nemt og hurtigt – det er nemt og hurtigt at benytte 3byggetilbud.dk, da du blot skal indsende en opgavebeskrivelse, tage telefonen når gulvlæggerne ringer, og i sidste ende takke ja til et tilbud, alt sammen på kun tre arbejdsdage.
Det er gratis og uforpligtende – det er helt gratis at indsende din opgavebeskrivelse til 3byggetilbud.dk, og du betaler heller ikke for at 3byggetilbud.dk formidler kontakten mellem dig og gulvlæggerne. Tilbuddene du vil få er dertil uforpligtende, hvilket betyder at det ikke vil koste dig en kr. hvis du ender med at takke nej.
Du får en garanti på opgaven – hos 3byggetilbud.dk er du sikret mod fejl og mangler ved opgaven, da der medfølger en garanti på din opgave når du bestiller en gulvlægger gennem 3byggetilbud.dk. Garantien dækker på op til 35.000 kr. for private, og på op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.
Sådan gør du
Det er nemt og hurtigt at benytte dig af 3byggetilbud.dk, hvor alt du skal gøre er at indsende en opgavebeskrivelse, og så vil resten af arbejdet mere eller mindre udføre sig selv.
Det kræver selvfølgelig at 3byggetilbud.dk kan komme i kontakt med dig, både for at få fuldt overblik over opgaven, men også for at kunne formidle kontakten til dig og gulvlæggerne.
- Indsend en beskrivelse af din opgave på 3byggetilbud.dk
- Herefter bliver du kontaktet af 3 gulvlæggere som giver et uforpligtende tilbud
- Vælg det bedste tilbud og få samtidig en entreprisegaranti mod fejl og mangler