Gulvrenovering: det skal du huske

Der kan være et hav af forskellige grunde til, at man vælger at renovere sit gulv. Nogle ønsker et andet udseende, mens andre har et gammelt gulv, der blot trænger til udskiftning. Uanset hvad grunden er til, at du skal renovere dit gulv, er det vigtigt, at du husker en række forskellige ting. Disse forskellige ting kan du få en oversigt over herunder.

Hav styr på elinstallationerne

Inden du går for alvor går i gang med din gulvrenovering, er det vigtigt, at du får styr på elinstallationerne under dit gulv. Mange glemmer, at der under gulvet befinder sig en række forskellige elinstallationer, der hurtigt kan blive beskadiget og ødelagt, hvis man ikke foretager renoveringen på den rette måde. Det er derfor vigtigt, at du danner dig et klart overblik over elinstallationerne under dit gulv, før du går i gang med din renovering. Dette gælder især, hvis du har gulvvarme. Ønsker du hjælp til at arbejde med elinstallationerne under dit gulv, kan du blandt andet undersøge Fj-El.dk.

Overvej hvor meget, der skal laves

Mange tror, at skal man have et flot og holdbart gulv, skal alting rives op og erstattes. Dette er dog ikke altid tilfældet! I mange tilfælde kan du faktisk nøjes med at lade dit gamle gulv ligge, og finpudse det på forskellige måder. En af måderne hvorpå du kan gøre dit slidte og gamle gulv flottere, er ved at foretage en afslibning af det. Herefter kan du male eller oliere det. Det vil garanteret overraske dig, hvor stor en forskel dette kan gøre – både økonomisk og udseendemæssigt!

Husk isoleringen

Uanset hvordan du ønsker, dit gulv skal renoveres, er det altid vigtigt, at du husker isoleringen under gulvet. Isolering under gulvbrædderne er ikke kun med til at holde på varmen, men er også med til at fjerne meget af støjen, gulvet kan lave efter en længere periode. Dette er især en fordel for dig, der bor i en etagebygning, hvor du ikke ønsker, at man skal kunne høre hver eneste gang, nogen ovenover tager et skridt. Isoleringen er noget af det, mange glemmer, når de foretager en gulvrenovering, men det er faktisk noget af det absolut vigtigste!