Hvilken gulvtype du skal vælge til dit hjem

Hvis du er interesseret i at udskifte gulvet i dit hjem, så har du sikkert mange forskellige typer af gulv oppe og vende. Det er ikke altid lige nemt at renovere og især ikke gulvet. Gulvet fylder over hele boligen, og du skal kigge på det hver eneste dag – så selvfølgelig skal det også være det rigtige gulv og være gjort ordentligt! I denne artikel vil du få et overblik over de forskellige gulvtyper og en lille guide til, hvordan du vælger det rigtige gulv.

 

Typer af gulv

Der findes som nævnt en del gulvtyper, men vi vil liste de mest populære og fordelene hertil. 

 

Trægulv

Den første på listen over gulvtyper er trægulv. En fordel ved trægulv er, at det har lang levetid, da gulvet kan slibes og høvles efter behov. Levetiden varierer selvfølgelig efter typen af trægulv. Typer af trægulv kan være plankegulv, parketgulv og sildebensparket. Et trægulv er flot og kan som regel bære sin egen vægt grundet tykkelsen på træet. Men trægulvet kan også være ikke-bærende for hjemmet – det kommer an på tykkelsen af brædderne. Priserne på et trægulv varierer igen alt efter typen af trægulv, plankegulv er eksempelvis dyrere end parketgulv normalt.

 

Lamel- og laminatgulv

Lamel- og laminatgulve er knap så stærke som trægulve, og de kan ikke klassificeres som bærende gulve. Hvor et lamelgulv har tre lag, har et laminatgulv oftest to. Ligheden ved disse gulve er, at det øverste lag er af tyndt plast, hvor der på overfladen er printet en fotografisk gengivelse af hvad som helst – disse gulve kan altså komme til at ligne mange andre slags gulve, eksempelvis træ- eller epoxygulve.

 

Epoxygulv

Epoxygulv er populære i værksteder grundet de er vandafvisende og grundet deres store slidstyrke, men det er også et stilrent og minimalistisk betongulv look du får, et rigtigt new yorker look. Prisen på epoxygulv varierer alt efter tykkelsen.

 

Vinylgulv

Den sidste gulvtype på listen er vinylgulv. Denne type gulv er en syntetisk sammensætning af bl.a. plastik og klor, og det er muligt at få vinylgulv i mange forskellige farver. Det er muligt at svejse gulvet sammen, så det bliver vandfast og dermed kan lægges i eksempelvis køkken. Du kan læse mere om forskellige gulvtyper her.

 

Beskyt din bolig med miljøvenlig indpakning

Når du skal til at have lavet nyt gulv, skal du nok flytte ud i noget tid. Det vil sige, at mange af dine ting også skal pakkes ned. Det er derfor en god idé at finde en smart og miljøvenlig metode til at pakke dem ned, så de er i god behold, til når du skal pakke dem ud igen. Så smut hen til https://albeemballage.dk og anskaf dig miljøvenlige flyttekasser!

 

Hvordan vælger du det rigtige gulv?

Det første du skal spørge dig selv om er, om det er et bærende eller ikke-bærende gulv. Hvis det er et bærende gulv, er lamel- eller laminatgulv ikke så god en ide. En anden ting du skal tage højde for, er selvfølgelig om det skal være forskellige slags gulv i forskellige rum. Et trægulv er uanset hvad ikke godt at have på badeværelset, her er det måske et epoxygulv du skal have. Det kan være en god ide at få en fagmand inde over, hvis du er usikker på, hvilket valg du skal tage. God fornøjelse!