Laminatgulv

Laminatgulve består af en træbaseret plade, med et øvre slidlag i et tyndt plastbaseret materiale. På det øvre slidlag er det muligt at printe et trykt papir, der giver mulighed for at få laminatgulve i alverdens mønstre og designs.

Da laminatgulve er et tyndere trægulv lægges gulvet som en ikke-bærende gulvopbygning, der enten sømmes eller limes på et understøttende gulvunderlag, eller lægges som et svømmede gulv.

Med et laminatgulv får du et alsidigt gulv som er vedligeholdelsesfrit og nemt at rengøre. Laminatgulve udmærker sig derudover ved at være meget slidstærke, hvilket gør denne type gulv velegnet til steder hvor der ofte bliver gået på gulvet. Ved laminatgulve er det dog vigtigt at være opmærksom på, at gulvet har en kortere levetid end trægulve, da der ikke er mulighed for at slibe gulvet efterhånden som gulvet slides til.

Vil man gerne selv stå for lægningen af sit nye gulv, så er laminatgulvet er oplagt valg, da laminatgulve kommer som klikgulv, og derfor nemt kan samles ved at klikke gulvbræddernes note og fer sammen.

Et laminatgulv hører til i den lave prisende på trægulve, men den endelige pris vil afhænge af træsort, kvalitet mv. For de billige laminatgulve koster det i omegnen af 200 kr. pr. m2, og for de dyrere laminatgulve koster det i omegnen af 500 kr. pr. m2.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt sildebensparket hos 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af nyt gulv i sildebensparket af professionelle gulvlæggere.

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her

Hvad er et laminatgulv

Laminatgulve er bygget i flere lag med en kerne i en træbaseret plade, og hvor det øverste slidlag er belagt med et tyndt lag plastbaseret materiale. På det øverste slidslag vil der ofte være trykt printet papir med forskellige mønstre og designs.

Gulvets øverste lag er behandlet med aluminiumoxid for at øge gulvets hårdhed, og gulvet er derfor meget slidstærkt. Den store slidstyrke gør laminatgulve velegnede til brug i hele boligen, men det er vigtigt at være opmærksom på at få et laminatgulv med ekstra slidstyrke, såfremt man ønsker laminatgulve i rum med særlig stor belastning, såsom køkkener og gangarealer.

En af ulemperne ved den plastbaserede overflade er, at den får gulvet til at lyde anderledes end andre trægulve, og kan samtidig føles anderledes at gå på. En anden ulempe ved laminatgulve er den manglende mulighed for at slibe gulvet, hvilken igen skyldes den plastbaserede overflade på gulvet. Ved skader og behov for reparation vil det derfor være nødvendigt at udskifte hele gulvbrættet.

Gulvet lægges som en ikke-bærende gulvopbygning ovenpå et understøttende gulvunderlag, og kan lægges som et svømmende gulv. Laminatgulve har også den fordel at kunne lægges ovenpå et eksisterende gulv, da laminatgulve er meget tynde og derfor ikke udgør en væsentlig forskel i loftshøjden.

En anden stor fordel ved laminatgulve er muligheden for at samle gulvet som et klikgulv, hvor gulvbrædderne nemt kan samles i deres note og fer. Sammenholdt med muligheden for at lægge gulvet som et svømmende gulv, gør laminatgulve til et utroligt populært valg blandt gør-det-selv folket.

Den lavere pris, sammenholdt med muligheden for at få laminatgulv i imiteret trægulv og andre gulvtyper, gør laminatgulvet til et populært valg hos de danske boligejere, da man får et billigt gulv der nemt kan lægges, samtidig med at man kan bevare de klassiske udtryk i træ, sten, mosaik og andre materialer.

Klikgulv, laminatgulv

Gulvmønster i træ, sten og andre materialer

Overfladen på laminatgulv består af et tyndt plastbaseret materiale, hvorpå der er trykt papir, der er smeltet sammen med gulvet ved en lamineringsproces, hvilket giver mulighed for at tilføje de farver og mønstre man ønsker i gulvet.

Laminatgulve er især et populært gulv i imiteret træ, da man derved opnår det klassiske og naturlig look af et trægulv, samtidig med at man får et billigere gulv. Det er også en stor fordel at laminatgulve er nemmere at lægge end de fleste andre trægulve.

Imiteret træ er dog langt fra den eneste populære type laminatgulv, da mulighederne for at få bestemte farver og mønstre næsten er uendelige, og hvor laminatgulve i imiteret sten, mosaik, klinker og andre materialer også er populært blandt de danske boligejere.

Vælg det rigtige laminatgulv

Når man har valgt den farve eller mønster man ønsker i sit laminatgulv, så er det vigtigt at man sørger for at få den korrekte type. Der er nemlig forskel på hvor stor slidstyrke de enkelte laminatgulve kommer med, og i hvilke værelser og rum de bør bruges.

I rum og værelser med normal belastning vil et almindeligt laminatgulv være tilstrækkeligt, men ønsker man et laminatgulvet i køkkenet eller andre rum og værelser, der oplever større belastning i løbet af dagen, så skal man sørge for at få et laminatgulv med nok slidstyrke til at kunne klare den ekstra belastning.

Sådan lægges et laminatgulv

En af de helt store fordele ved laminatgulve er at de er utroligt nemme at samle, da gulvet lægges som et klikgulv, der lægges hurtigt og nemt ved at klikke gulvbrædderne sammen i note og fer.

Da det er et klikgulv vil laminatgulve kunne lægges nemt som et svømmende gulv, der er kendetegnet ved at blive lagt frit og direkte oven på et understøttende gulvunderlag, som oftest i beton. Da laminatgulve er ret tynde gulve, er det også muligt at lægge gulvet ovenpå et eksisterende gulv, hvilket er smart da man ikke skal bruge en masse tid på forarbejde.

Inden du lægger dit laminatgulv skal du sikre dig at det understøttende gulvunderlag er fri for ujævnheder, da der ellers med tiden vil opstå skader på dit gulv. Ujævnheder kan med fordel slibes væk, og eventuelle revner, sprækker og huller i gulvunderlaget kan fyldes med selvnivellerende spartelmasse.

Ovenpå gulvunderlaget bør der lægges et lydisolerende og støddæmpende underlag, som reducerer støjniveauet og øger komforten når der gås rundt på gulvet. Lyfisolering og støddæmpende underlag er især effektivt ved etageejendomme, da det reducerer støjniveauet betragteligt fra naboer og overboer.

Under lægningen af gulvet er det vigtigt at der er afstand mellem gulv og væg, så gulvet får plads til at give sig. Den første række af gulvet lægges herefter ind mod væggen, hvorefter gulvet samles ved at klikke gulvbræddernes note og fer sammen.

Se mere om klikgulve her

Vedligeholdelse af et laminatgulv

Rengøring af et laminatgulv foregår ved hjælp af almindelig universalrengøring og varmt vand. Det er anbefalet at bruge rengøringsmidler med neutral ph-værdi, så der ikke opstår skader i overfladebehandlingen. Undgå at bruge klude, svamp og andet der risikerer at give ridser i gulvet, da der ikke er mulighed for at slibe gulvet. Rengøring af laminatgulves overflade klares nemt med en klud, grundet de blanke overflader.

Når et laminatgulv med tiden bliver slidt er der ikke mulighed for at slibe gulvet, som man normalt kan med trægulve. Når laminatgulvet bliver slidt op skal det derfor skiftes ud. Af den årsag kan det være en fordel at vælge et laminatgulv med stærk holdbarhed, da man derved undgår at skulle skifte gulvet for ofte.

Fordelen ved laminatgulvet er dog at det er forholdsvist nemt at reparere, da man blot fjerner det beskadigede gulvbræt, og erstatter det med et nyt gulvbræt der nemt kan klikkes sammen med resten af gulvet.

Prisen på et laminatgulv

Prisen på et nyt laminatgulv vil afhænge af flere ting, såsom materialeprisen, antallet af m2 der skal belægges mv. Prisen på et laminatgulv vil koste fra 200 kr. m2 pr. m2 for de billigste laminatgulve, og op til 500 kr. pr. m2 for de dyrere laminatgulve. Her er nogle af de ting der har indflydelse på prisen:

  • Kvalitet – kvaliteten på de enkelte laminatgulve vil have stor indflydelse på den endelige pris.
  • Areal – antallet af m2 gulv du skal have lagt, vil i sagens natur også have indflydelse på den endelige pris.
  • Opgavens omfang – hvor stor og besværlig opgaven er, har også indflydelse på den endelige pris.

Få hjælp til lægning af nyt laminatgulv af en gulvlægger

Selvom laminatgulve hører til blandt de nemmere gulve at samle, så er der gode grunde til at få hjælp til gulvbelægningen af en professionel gulvlægger. For det første er du sikret et tilfredsstillende og holdbart resultat i første forsøg, og du vil samtidig sparer tiden og besværet ved selv at skulle stå for gulvlægningen.

Ønsker du hjælp af en gulvlægger så anbefaler vi at du indhenter tre uforpligtende og gratis tilbud hos 3byggetilbud.dk, hvor du blot skal indsende en opgavebeskrivelse, hvorefter du vil blive kontaktet af tre gulvlæggere med hver deres tilbud på opgaven. Det er nemt, hurtigt og uforpligtende.

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her

Få 3 uforpligtende tilbud på laminatgulv

Ved at benytte opgaveformularen på 3byggetilbud.dk kan du nemt og hurtigt indsende en beskrivelse af din, og derved få tre gratis og uforpligtende tilbud på din opgave. Så snart 3byggetilbud.dk modtager din opgave, vil de inden for tre arbejdsdage finde tre gulvlæggere med tilbud på din opgave.

Når du benytter dig af 3byggetilbud.dk opnår du flere gode fordele, som blandt andet vedrører den tid og besvær du sparer væk ved det opsøgende arbejde, samt flere økonomiske fordele på priser, og sikkerhed for et veludført arbejde med den medfølgende entreprisegaranti.

Fordele ved at bruge 3byggetilbud.dk

Ved at overlade alt ansvaret med at finde gulvlæggere med tilbud på din opgave, vil du spare en masse tid og besvær væk ved det opsøgende arbejde. Det er tilmed helt gratis at indsende en beskrivelse af din opgave, og tilbuddene du får er helt uforpligtende.

I tillæg til at være gratis og uforpligtende, er der også andre økonomiske fordele ved 3byggetilbud.dk. For det første vil du modtage meget prisvenlige tilbud gennem 3byggetilbud.dk, hvilket hænger sammen med den store konkurrence gulvlæggerne imellem om at vinde din opgave. Det fører som regel til sænkede priser i tilbuddene.

Dertil medfølger der en entreprisegaranti når du accepterer et tilbud gennem 3byggetilbud.dk. Entreprisegarantien dækker ved fejl og mangler på opgaven på op til 35.000 kr. for private, og helt op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv. Du er altså økonomisk sikret ved eventuelle fejl og mangler på din opgave.

Så nemt er det

  1. Indsend en beskrivelse af din opgave på 3byggetilbud.dk
  2. Herefter bliver du kontaktet af 3 gulvlæggere som giver et uforpligtende tilbud
  3. Vælg det bedste tilbud og få samtidig en entreprisegaranti mod fejl og mangler

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her