Gulvbelægning

Når det kommer til gulvbelægning er det vigtigt du får valgt en gulvbelægning, der lever op til de krav der måtte være til gulvet, herunder krav til belastningsevne, holdbarhed og udseende for at nævne nogle af de vigtigste.

Det kan dog hurtigt vise sig svært at få overblik over de mange gulvtyper og gulvbelægninger, og vide hvilke der passer bedst til de enkelte rum og værelser.

Ved valg af ny gulvbelægning kan du overordnet dele gulvbelægningen op i tre kategorier: Gulvets praktiske egenskaber, udseende og prisen. Ved at sammenholde gulvbelægningerne på disse tre kategorier, vil du få et fuldt overblik over fordele og ulemper ved de enkelte gulvbelægninger.

Når det kommer til gulvets praktiske egenskaber, kan der blandt andet ses på gulvets styrke og holdbarhed, levetid, hvilke rum og forhold gulvet egner sig bedst til og meget mere. Ved udseende gælder det selvfølgelig om at finde et gulv der passer ind til indretningen, og prisen ofte også afgørende betydning for det endelige valg af gulvbelægning.

Her på siden kan du finde alt den nødvendige information om de mange gulvbelægninger, herunder information om fordele, priser og andet, så du kan få et bedre overblik inden du vælger din nye gulvbelægning. Du finder også information om hvordan du finder den bedste gulvlægger, i tilfælde af at du ønsker professionel hjælp til lægning af din nye gulvbelægning.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på gulvbelægning hos 3byggetilbud.dk

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på gulvbelægning af professionelle gulvlæggere.

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her

Hvilke typer gulvbelægninger kan du vælge mellem

Der findes flere forskellige gulvbelægninger at vælge mellem, som hver især har deres fordele og ulemper, og som passer bedre ind i visse rum og forhold end andre gulvbelægninger.

I det følgende ser vi nærmere på nogle af de mest almindelige typer af gulvbelægninger, hvor vi ser nærmere på trægulve, vinylgulve, linoleumsgulve, epoxygulve.

Trægulve

Med en gulvbelægning i træ er du sikret et stærkt og holdbart gulv, der har en utrolig lang levetid, da trægulve har den egenskab at de kan høvles og slibes efter behov. Der er dog stor forskel på de enkelte trægulve, både hvad angår styrke og holdbarhed, men også hvad andre pris og udseende.

De fleste trægulve vil lægges som enten massive plankegulve, parketgulve i enten stavparket, parketbrædder eller parketruder, lamelgulv, eller som et laminatgulv.

Plankegulv

Plankegulv

De massive plankegulve giver den største styrke, holdbarhed og levetid af alle trægulve, hvilket hænger sammen med de store massive planker eller brædder som plankegulve lægges i.

En af de store fordele ved plankegulve er muligheden for at høvle og slibe de massive brædder utallige gange, hvilket gør at man gang på gang kan slibe overfladen ned. Ved at slibe overfladen på de massive plankegulve, får man et flot og nydeligt gulv, der kan fremstå som et helt nyt gulv. De bedste plankegulve kan holde i helt op til 100 år med god vedligeholdelse.

En anden stor fordel ved plankegulve er deres flotte og ensartede udtryk, hvor de bredere planker i plankegulve, får træets naturlige udtryk bedre frem. Især de populære skibsplankegulve, som egentlig bare er et almindeligt plankegulv med fuger mellem plankerne, er utroligt flotte og kan passe ind i enhver indretning.

Der vil dog være stor forskel på de enkelte plankegulve i forhold til kvalitet, udseende, men også prisen. Det hænger sammen med at trægulve fås i mange forskellige træsorter, som alle har deres egne kvaliteter, udseende og priser.

Se mere om plankegulve

Parketgulv

Sildebensparket

Et parketgulv er også et trægulv der kan komme i massiv træ, men vil ikke have den samme styrke og holdbarhed som plankegulve. Det skyldes opbygningen af parketgulve, der er opbygget i mindre stave, der er lagt i bredden af parketbrædderne. Det er dog stadig et meget holdbart og stærkt gulv.

Fordelen ved parketgulve er udover den gode styrke og holdbarhed, at parketgulve kan lægges i en større variation af mønstre end plankegulve. De mindre stave der udgør et parketgulv kan eksempelvis lægges i det populære sildebensparket, hollændermønster eller skibsgulv.

Kvalitet, pris og udseende på parketgulve vil afhænge både af hvilken træsort gulv består af, og på typen af parketgulv. Parketgulve der lægges med mindre staves, som ved sildebensparket, vil være en mere krævende gulvbelægning at lægge end almindelige parketgulve, og vil samtidig være mere skrøbelig end massive brædder og planker.

Se mere om parketgulve

Lamelgulv

Lamelgulv

Lamelgulve kan på mange måder sammenlignes med parketgulve i udseende, men har den afgørende forskel at være opbygget i tre lag, hvor det øverste slidlag består af et tyndt træmateriale, kernen i træet består af en træbaseret plade, eksempelvis MDF, spånplader eller krydsfiner, og med et nederste lag bestående af en afbalancerende bund, også i et træbaseret materiale.

Sammensætningen af lamelgulve gør at gulvet ikke er lige så stærk som de massive trægulve, og det tyndere slidlag derudover mindre mulighed for slibning. Lamelgulve vil som oftest kun indeholde et få antal slibninger, og vil mange gange slet ikke kunne slibes.

Nogle af fordelene ved lamelgulve er den ofte billigere pris sammenlignet med planke- og parketgulve, og at gulvet ikke svinder i bredden når det tørrer, hvilket skyldes kernen i en eller anden form for træplade.

Se mere om lamelgulve

Laminatgulv

Laminatgulv, klikgulv

Laminatgulve er kendetegnet ved en noget anderledes opbygning end de andre trægulve, da laminatgulve i tillæg til at være opbygget i træ, også er opbygget med et øverste slidlag i et plastbaseret materiale.

Fordelen ved at laminatgulve har et slidlag i et plastbaseret materiale, er muligheden for at få printet et trykt papir ovenpå ved hjælp af en lamineringsproces. Det trykte papir på overfladen giver muligheden for at få laminatgulve i alverdens mønstre og designs.

Særligt populær er laminatgulve i imiteret træ, der gør at gulvet bevare sit udtryk af et trægulv, men er samtidig et noget billigere gulv sammenlignet med de massive trægulve. Dertil giver den plastbaserede overflade god beskyttelse, men kan til gengæld ikke høvles og slibes.

Laminatgulve er også en særlig populær gulvbelægning blandt gør-det-selv folket, da laminatgulve er et klikgulv, og derfor kan gulvet nemt samles ved at klikke gulvbrædderne sammen i note og fer.

Se mere om laminatgulve

Vinylgulv

Vinylgulv

Et vinylgulv er en syntetisk sammensat gulvbelægning, der blandt andet består af et blødt PVC-materiale, råolie, klor og andre blødgørende materialer, der på en og samme tid gør vinylgulve meget slidstærke, bløde og vandfaste. Under sammensætningen og opbygningen af vinylgulve, kan der tilføres farve, der gør det muligt at få vinylgulve i mange forskellige mønstre og designs.

En af de store fordele ved vinylgulve er at de er vandfaste, og at overfladen nemt kan tørres af og rengøres. Af den årsag er vinylgulve særligt velegnede til rum med meget belastning, som eksempelvis køkkenet, men også i vådrum som badeværelset. Vær dog opmærksom på at vinylgulve skal svejses sammen i vådrum, for at blive 100% vandfast, og for at undgå fugtskader i undergulvet.

Vinylgulve kan modsat trægulve ikke høvles eller slibes, og ved skader kræver det derfor udskiftning af gulvet. De er dog nemme at rengøre, og er meget slidstærke, så du kan være sikker på at du er sikret et holdbart gulv.

Prismæssigt hører vinylgulve ikke til blandt de dyrere gulvbelægninger, men den endelige pris kan dog afhænge af behovet for at svejse gulvet, samt af gulvbelægningens omfan

.Se mere om vinylgulve

Linoleumsgulv

Linoleumsgulv

Et linoleumsgulv er ligesom vinylgulve en sammensætning af flere forskellige materialer. I modsætning til vinylgulve er linoleumsgulve en sammensætning af naturlige materialer, som blandt andet består af træ-, kalk-, kork-, og stenmel blandet sammen med harpiks og olie. Der kan også tilføres farvepigmenter, der giver mulighed for at farve linoleumsgulvet.

En af de helt store fordele ved linoleumsgulve er netop opbygningen i naturlige og organiske materialer, da de giver gulvet den egenskab, at gulvet selv kan reparere mindre mærker og ujævnheder, hvilket skyldes den store elasticitet i de naturlige og organiske materialer.

De bløde naturlige og organiske materialer som linoleumsgulve er opbygget af, gør gulvet til utroligt behageligt og blødt gulv at gå på. Linoleumsgulve er dertil meget prisvenlige, slidstærke og nemme at rengøre.

Se mere om linoleumsgulve

Epoxygulv

Epoxygulv

En moderne type gulv der bliver mere og mere populært i den nordiske stilrene og minimalistiske boligindretning.  Epoxygulve består af et bindingsmiddel, epoxy, der blandes med andre forskellige materialer. Fælles for blandingerne er at de skal være så slidstærke og holdbare som muligt.

Den store elasticitet i gulvet gør epoxygulve bløde og behagelige at gå på, og gulvbelægningen med epoxy virker dertil lydisolerende.

Epoxygulve kendes især fra typen New Yorker gulve, der er kendetegnet ved deres blanke overflade i et råt udtryk af beton. Med et epoxygulv får du et slidstærk materialer, der grundet de fugefri overflader er utrolig nemme at rengøre.

Se mere om epoxygulve

Hvilken gulvbelægning skal du vælge

Når det kommer til valg af gulvbelægning er det vigtigt du er opmærksom på de behov og krav der vil være til gulvet. Der er nemlig stor forskel på hvilke gulvbelægninger der bør lægges i de forskellige rum.

Dertil kommer selvfølgelig spørgsmål om udseende, indretning og pris. I det følgende ser vi derfor nærmere på hvilke gulvbelægninger der er gode til hvad, så du kan få et overblik over dine muligheder i din egen indretning.

Gulvbelægning i stuen, soveværelse, kontor, gangarealer og andet

Ved gulvbelægning i stuen soveværelset, kontoret, gangarealer eller andre rum og værelser, så er der gode muligheder for at få den gulvbelægning man ønsker. Gulvbelægninger i disse rum vil nemlig blive normalt være udsat for mindre belastning, som ved gang og fugt på gulvet.

Af den årsag kan du vælge lige præcis den gulvbelægning du ønsker, om det skal være et gulv i træ, vinyl, linoleum eller epoxy. Den gulvbelægning du vælger afhænger derfor mest af udseende og prisen på gulvet.

Disse gulvbelægninger er velegnet til stuen, soveværelse, kontor, gangarealer og andre rum eller værelser:

  • Alle typer trægulve
  • Vinylgulve (behøves ikke svejses)
  • Linoleumsgulve
  • Epoxygulve

Gulvbelægning i køkkenet

Gulvbelægninger i køkkenet stiller nogle lidt andre krav, end gulvbelægninger i stuen, soveværelset mv. hvilket skyldes den større belastning som gulve i køkkener vil være udsat for.

I køkkenet vil der dagligt være meget gang på gulvet, i forbindelse med forberedelse af måltider, rengøring og andre formål. Dertil vil gulvet også have større risiko for at blive udsat for snavs og skidt, især i forbindelse med madspild.

Det gælder derfor om at vælge en gulvbelægning til køkkenet der på en og samme tid er slidstærk, og som også er nemme at rengøre og vedligeholde. Særligt de vandfast vinyl- og epoxy gulve er derfor en velegnet gulvbelægning i køkkenet.

De bedste gulvbelægninger til køkkenet er derfor:

  • Vinylgulve (behøves ikke svejses)
  • Epoxygulve
  • Linoleumsgulve

Gulvbelægning i badeværelset

Med gulvbelægninger i badeværelset er det meget vigtigt at gulvet er vandfast, så der ikke siver vand og fugt ned i undergulvet med skader til følge. Det gælder i øvrigt for alle vådrum.

Derfor er det ikke alle typer gulve der bør lægges i badeværelset, omend det er muligt at lægge de fleste. Bruger man ikke et vandfast gulv skal man dog være opmærksom på, at der vil være ekstra arbejde forbundet med at sikre at gulvet bliver vandfast.

De bedste gulvbelægninger i badeværelset er derfor uden tvivl enten vinyl eller epoxy, da disse gulve er 100% vandfaste, og derfor yder total beskyttelse. Bemærk at vinylgulve i vådrum skal svejses for at opnå 100% vandfasthed.

De bedste vandfaste gulvbelægninger til badeværelset og vådrum:

  • Vinylgulve (skal svejses for at blive 100% vandfast)
  • Epoxygulve

Få hjælp af en gulvlægger til din gulvbelægning

Lægning af trægulv, gulvbelægning

Det er ikke nogen nem opgave at skulle lægge et nyt gulv, og det kræver en del erfaring og viden på området, før man bør gå i gang med at lægge gulvet selv. Det ender nemlig hurtigt med at blive en kostbar affære, hvis gulvet ikke lægges korrekt, og gulvet må lægges om på ny.

Derfor anbefaler vi at man benytter sig af en gulvlægger til sin nye gulvbelægning, så man er sikret et flot og tilfredsstillende resultat i første forsøg. På den måde kan du også sparer al tiden og besværet væk.

Hos 3byggetilbud.dk får du tre gratis og uforpligtende tilbud på din gulvbelægning, hvor alt du skal gøre er at indsende en opgavebeskrivelse. Herefter vil 3byggetilbud.dk helt gratis overtage ansvaret for at finde tre gulvlæggere, der alle vil kontakte dig med et uforpligtende tilbud.

Få 3 uforpligtende tilbud på ny gulvbelægning

Det er nemt og hurtigt at modtage tre gratis tilbud på din opgave gennem 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at benytte opgaveformularen på deres hjemmeside til at indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil 3byggetilbud.dk påtage sig ansvaret med at finde tre gulvlæggere med tilbud inden for tre arbejdsdage, så snart de modtager beskrivelsen af din opgave.

Der er flere gode grunde til at benytte dig af 3byggetilbud.dk til at finde din næste gulvlægger, som blandt andet relaterer sig til din tid du sparer ved det opsøgende arbejde, de gratis og uforpligtende tilbud, samt flere andre gode økonomiske fordele.

Fordele ved 3byggetilbud.dk

For det første sparer du en masse tid og besvær væk, da du ikke selv skal stå for det ofte tidskrævende arbejde med at finde en gulvlægger med et tilbud. Den del tager 3byggetilbud.dk sig nemlig af, og de garanterer at finde tre gulvlæggere med tilbud på din opgave inden for tre arbejdsdage.

Når du modtager dine tilbud vil du ofte opleve en anden stor fordel ved 3byggetilbud.dk, nemlig at tilbuddene er meget prisvenlige. Det hænger sammen med den store indbyrdes konkurrence gulvlæggerne imellem om at vinde din opgave. For at vinde din og andre opgaver, vil de derfor ofte sænke priserne i deres tilbud.

Når du accepterer et tilbud på din opgave gennem 3byggetilbud.dk følger der dertil en entreprisegaranti med, der dækker økonomisk i tilfælde af fejl og mangler på opgaven. Du er dermed bedre økonomisk sikret gennem 3byggetilbud.dk. Entreprisegarantien dækker op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Så nemt er det

  1. Indsend en beskrivelse af din opgave på 3byggetilbud.dk
  2. Herefter bliver du kontaktet af 3 gulvlæggere som giver et uforpligtende tilbud
  3. Vælg det bedste tilbud og få samtidig en entreprisegaranti mod fejl og mangler

Få 3 uforpligtende og gratis tilbud her